Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROJEKT 'GRADOVI ZA JEDNAKOST'] Zaboku prva nagrada u kategoriji malih gradova


Grad Zabok dobitnik je 1. nagrade u kategoriji malih gradova u sklopu projekta 'Gradovi za jednakost' u organizaciji Hrvatskog pravnog centra i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, uz potporu Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Nagradu su preuzeli i na događanju prisustvovali gradonačelnik Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek.


Na završnom događaju nositelji projekta, Hrvatski pravni centar i Udruga gradova predstavili su rezultate i aktivnosti projekta s ciljem poticanja gradova na unaprjeđenje svojih praksi u ostvarivanju jednakosti među građanima.
Iako u Hrvatskoj postoji ograničena svijest o ulozi jedinica lokalne samouprave u provođenju antidiskriminacijske politike, istraživanja pokazuju da gradovi poduzimaju različite mjere kako bi doprinijeli izjednačavanju mogućnosti među građanima od kojih su neke napredne prakse vrijedne isticanja i dijeljenja.


S tom namjerom, razvijen je Indeks „Gradovi za jednakost“ koji omogućuje vrednovanje i rangiranje gradova u Hrvatskoj na temelju njihove prakse u području razvoja lokalne demokracije, dobrog upravljanja i osiguranja dostupnosti javnih usluga za posebno osjetljive društvene skupine. Sedam gradova s najboljim ocjenama među onima koji su ovog ljeta dobrovoljno sudjelovali u Indeksu primili su nagradu Gradovi za jednakost u dvije kategorije: mali i veliki gradovi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook