Prethodni članak
Sljedeći članak

Programi za pohvalu, a novac dobiju drugi

Uručenjem zlatnih privjesaka s posvetom učenicima koji su svih osam razreda osnovne škole prošli s odličnim uspjehom, nj


Uručenjem zlatnih privjesaka s posvetom učenicima koji su svih osam razreda osnovne škole prošli s odličnim uspjehom, njih petnaest, i svčanom misom u crkvi Svetog Dominika, nebeskog zaštinika općine Konjščina, počeo je završni dan višednevne proslave Dana općine i župe u Konjščini.

Na svečanoj sjednici općinski načelnik Stjepan Curiš, osvrćući se na prošlih godinu dana, među najvažnijim programima istaknuo je gradnju vodoopskrbnih objekata i to da sada 74 posto stanovništva ima riješenu vodu. Gradnja nogostupa i kanalizacije uz državnu cestu u završnoj su fazi, a 1,7 milijuna kuna dat će Općina, dijelom i iz kredita.

Kolektor se u toj općini kontinuirano gradi od 1997. i dosad je uloženo devet milijuna kuna. Zona maloga gospodarstva ima za postojeće te buduće korisnike svu potrebnu infrastrukturu, a za kanalizaciju i rekonstrukciju 400 metara ceste uložit će se još 2,4 milijuna kuna. U Konjščini se sanira i Stari grad, planira se dalja gradnja javne rasvjete, iz proračuna se sufinanciraju 22 udruge građana sa 325.700 kuna, a iako to nije zakonski obvezna, Općina pomaže i školi te stipendira 15 učenika i 12 studenata.

Posebno je istaknuo da ta Općina ima gotovih programa vrijednih 34 milijuna kuna koji se redovito pohvaljuju, ali novac dobiju neki drugi. Zato je apelirao na one koji mogu da pomognu što su, uz čestitke, obećali i podržali uime saborskih zastupnika Miroslav Korenika, županica Vlasta Hubicki i pomoćnik ministra unutranjih poslova Zlatko Gledec.

- Oni koji su sposobni i više rade trebaju dobiti veću prednost jer tako će se ostvariti napredak i općine, i županije i Hrvatske - kazao je M. Korenika koji se uz ostale goste založio za veću financijsku decentralizaciju.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook