Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROGLAŠENI NAJBOLJI] Čak 119 radova iz 19 škola iz cijele Hrvatske pristiglo na natječaj 'Mala ilirska škola Ivan Krizmanić'


Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove godine, treći puta zaredom, organizirala je "Malu ilirsku škola Ivan Krizmanić'', čija je završnica održana jučer.

Ovogodišnja tema likovno-literarnog natječaja Male ilirske škole „Ivan Krizmanić“ bila je Ze(n)leni gaj, a zadana forma haiga, koja objedinjuje sliku i haiku poeziju. Na natječaj je ukupno pristiglo 119 radova iz 19 škole iz cijele Hrvatske. Ukupno su dodijeljene 24 nagrade. Nagrađeni radovi (i još neki) našli su se i u prigodnom zborniku, uz popis svih učenika, koji su se javili na natječaj. U stručnom sudu bili su predsjednica Dubravka Težak, te Ivančica Tomorad, Anita Klemar, Ljiljana Cvetko te Ana Kaić Lacković.

Osam nagrada za učenika OŠ Marija Bistrica

Među 24 nagrađena učenika nekoliko ih je i iz domaće škole, OŠ Marija Bistrica. Ukupno su dobili 8 nagrada. U kategoriji literarnih radova kod prvih i drugih razreda 3. nagradu dobila je Matija Behek, 1. r, mentorica Barica Topčić. Kod 3. i 4. razreda 1. nagradu osvojio je Valentin Kožić, 4. r, mentorica Biserka Ciglenečki, a 3. nagradu Mario Sajko, 3. r, mentorica Mira Pehar.

U kategoriji 5. i 6. razreda 2. nagradu osvojila je Sara Kranjec, 5. r, mentor Marinko Micak. U kategoriji likovnih radova kod 1. i 2. razreda 1. nagradu osvojila je Matija Behek, 1. r, a 2. nagradu Gabrijela Čefko, 1. r, mentorica Barica Topčić. Kod 3. i 4. razreda 1. nagradu je osvojila je Veronika Žukina, 4. r, mentorica Biserka Ciglenečki, a 2. nagradu Matija Cicnjak, 3. r, mentorica Mira Pehar. Posebne pohvale dobili su Matija Behek iz Marije Bistrice i Ivano Gogić iz Murskog Središća, jer su najbolje postigli zadanu formu haige. Nagrade su još osvajali učenici škola iz Zagreba (Mate Lovraka), Buja, Ražanca, Male Subotice, Velikog Grđevca, Gornjeg Mihaljevca, Kuršanca, Murskog Središća, Barilovića, Popovca i Garešnice. Uz dodjelu nagrada na samoj završnici održan je i kulturno-umjetnički program učenika OŠ Marija Bistrica i Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Nakon dodjele nagrada za nagrađene učenike i njihove mentore organizirana je radionica haiga i demonstracija aikida koje su vodili Sandra Šamec i Franjo Ordanić.

Samoj završnici prisustvovali su pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica Branka Herceg, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici dr. sc. Vedran Klaužer i ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, dok je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je bila spriječena, poslala pismo podrške organizatorima i čestitke svim sudionicima i posebno nagrađenima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook