Prethodni članak
Sljedeći članak

Prodan trgovački lanac Strahinjčica! Dućani se više neće tako zvati


Poznati zagorski trgovački lanac Strahinjčica d.o.o. koji posluje u 47 maloprodajnih objekata na području Zagorja i okolice te zapošljava gotovo 200 zaposlenika, a koji svojom tradicijom seže još iz daleke 1947. godine, ima novog vlasnika.

Naime, Strahinjčicu je preuzeo Studenac, jedan od najbrže rastućih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, koji je preuzimanjem Strahinjčice potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih 1136 zajedno s akviziranim prodavaonicama.

„Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Strahinjčica ojačali smo i našu poziciju u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. Pridruživanje prodavaonica Strahinjčice u mrežu Studenca ponovno potvrđuje našu tezu kako proximity formati poput naših imaju velike potencijale i prednosti, a mi ih uspješno koristimo kako bismo se uklopili u različite nove lokalne zajednice, ali i dublje integrirali u one u kojima smo već prisutni. Uz postupno unaprjeđenje svih poslovnih aspekata, zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca“, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

„Danas smo dovršili proces prodaje Strahinjčice kojim ona svoje poslovanje nastavlja u sasvim novom obliku. Koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina, kao i našim zaposlenicima s kojima smo zajedno gradili Strahinjčicu u desetljećima iza nas. Vjerujem da će pridruživanje Studencu donijeti nove ideje i osigurati daljnji rast i jačanje tržišnog udjela kompanije unutar naše regije,“ ovom prilikom izjavio je Miljenko Goluban, dosadašnji vlasnik Strahinjčice.

Kako su najavili iz Studenca, sljedeća faza je integracija novog lanca i rebrandiranje prodavaonica u Studenac prodavaonice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook