Prethodni članak
Sljedeći članak

Probleme im zadaju cross i quad vozači


Jučer je održana redovna godišnja skupština Lovačkog društva ''Fazan'' Marija Bistrica i to u Lovačkoj kući ovog društva. Kako je u izvješću istaknuo predsjednik Juraj Topolovec, društvo broji 62 člana, uz napomenu da su tijekom lovne godine 2023/2024 primljena dva nova člana, jedan član je napustio društvo, a dva člana su preminula. U lovnoj godini ispunjene su sve obveze prema godišnjem planu gospodarenja, a istaknuto je i kako puno problema lovcima zadaju cross i quad vozila koja tijekom cijele godine remete mir u lovištu zbog čega se divljač ne zadržava u određenom staništu, već migrira dalje.

Također poljoprivrednicima su podijeljena sredstva za zaštitu usjeva i to u najvećem broju za zaštitu od divljih svinja a u prošloj lovnoj godini nije bilo zahtjeva za podmirenje šteta od divljači. Bilježi se i pet evidentiranih naleta na srneću divljač i jedan nalet na jazavca. Bilo je još nekoliko naleta na divljač međutim divljač se udaljila s mjesta nesreće i nije pronađena. Pored svih ovih obveza i radnji, članovi društva aktivno sudjeluju i u društvenom i vjerskim događajima na području općine i župe.

Tako su kao udruga prošle godine bili sudionici križnog puta na Žalosni petak i na Cvjetnicu te su na Veliku subotu držali stražu kod Isusovog groba u Bazilici MBB-e. Sudjelovali su i u procesiji i misnom slavlju na Vinskom vrhu, pred blagdan Majke Božje Bistričke, a za vrijeme Bistričke noći i proslave Dana Općine Marija Bistrica, članovi su pripremili lovački gulaš i podijelili ga posjetiteljima na središnjem bistričkom trgu. Skupštinu je kao gost pozdravio predsjednik DVD-a Laz Stjepan Joć, a lovačka odlikovanja primili su Stjepan Kruhak, Juraj Car, Josip Skočak i Stjepan Kušt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook