Prethodni članak
Sljedeći članak

Priveli muškarca osumnjičenog za otmicu žene u Istri

Muškarca će teretiti i za prijetnje smrću ženi


Muškarac (60) kojeg se sumnjiči da je u srijedu oteo ženu priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Puli. Tereti ga protupravno oduzimanje slobode u stjecaju s djelom sprječavanje dokazivanja na štetu jedne ženske osobe i kazneno djelo prijetnje na štetu dvije osobe. Tijekom dana očekuje se odluka o pokretanju istrage i odluka o pritvoru, piše Večernji.

Policija i nadležno odvjetništvo slučaj neće tretirati kao klasičnu otmicu, a muškarca će teretiti i za prijetnje smrću ženi. Muškarac je ženu presreo na putu prema poslu i oteo na parkiralištu u Petroviji. Policija je brzo reagirala i žena je pronađena neozlijeđena, ali u teškom šoku u mjestu Matelići. Kako piše Glas Istre, navodno ju je ostavio jer je od nje iznudio obećanje da će protiv njega povući sve ranije prijave.

Muškarac je autom pobjegao do mjesta Grota gdje je ostavio vozilo te se dao u bijeg pješice. Na kraju se sam predao policiji u četvrtak ujutro, 24 sata nakon dojave o otmici. Tražila da je temeljna, specijalna i interventna policija.
Muškarac je već nekoliko puta zbog nasilja bio u zatvoru i pritvoru. Ženu koju je oteo maltretirao je godinama, piše Glas Istre.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook