Prethodni članak
Sljedeći članak

"Prirodno je da moramo dignuti cijenu u sezoni"

Na Plitvice se moglo za 50 kuna, a cijena se uskoro povisuje na 90 pa se vraća na 200 kuna

  • foto: Facebook (Nacionalni park Plitvička jezera)

    foto: Facebook (Nacionalni park Plitvička jezera)


Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević rekao je u HRT-ovoj emisiji Tema dana da je prirodno da moraju dignuti cijenu u sezoni s obzirom na to da su ogroman sustav s gotovo 700 zaposlenika, kako piše Index.hr.

Nacionalni park je snizio cijene ulaznica - na Plitvice se moglo za 50 kuna, a cijena se uskoro povisuje na 90 pa se vraća na 200 kuna. Kovačević je naveo da su ove godine uveli dva promotivna tjedna, prije svega za domaće pučanstvo kako bi si oni mogli priuštiti posjet. - Hrvatska je javnost možda manje upoznata činjenicom da je od 1. studenog pa skroz do 1. ožujka cijena vrlo povoljna. Ona je godinama bila 60 kuna, ove će godine biti 80 kuna, dakle ponovno prihvatljivo. Tko je jednom vidio Plitvice pod snijegom, taj će se sigurno ponovno vratiti - rekao je Kovačević.

Dodao je da su ove godine dobro startali na početku, ali se zbog situacije s koronavirusom dogodila stanka. Međutim, zadovoljan je trendom nakon 11. svibnja. - Gotovo da mogu reći da je sezona počela na Plitvičkim jezerima, bez obzira na to što imamo promotivno proljeće. Svaki dan imamo 5000 i više posjetitelja, a to je ograničen broj, 50 posto od onoga što mi inače primamo - rekao je Kovačević. Naveo je da je zbog zaštite na Plitvicama uvedeno jednosmjerno kretanje i nema više vožnje brodom na dugačkoj relaciji, a isključena je i vožnja vlakom, kako piše Index.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook