Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIPAZITE: Zbog Martinja, policija do ponedjeljka pojačano nadzire promet

Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu


Kako se povodom „Martinja“ na prometnicama naše županije može očekivati da će određeni broj vozača nakon što su konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima, policijski službenici na području cijele Policijske uprave krapinsko-zagorske pojačano poduzimaju mjere i radnje nadzora prema takvim vozačima kako bi se spriječilo njihovo sudjelovanje u prometu.

Pojačane aktivnosti nadzora traju do ponedjeljka, 15. studenog. Posebne ciljane akcije bit će usmjerene na alkoholizirane vozače tako da će u to vrijeme na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika.

Tijekom navedene akcije prošle godine utvrđeno je 876 prometnih prekršaja od čega su sankcionirana 52 prekršaja vozača za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.

Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi pojačani nadzor recidivista - višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Dok je protekle godine za vrijeme navedene akcije utvrđeno 609 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook