Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJAVITE SE: Šampion izložbe bučinog ulja osvojit će 2.000 eura

Krapinsko – zagorska županija poziva sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja da se prijave na 10. Izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Jadran


Varaždinska županija u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom i ostalim županijama, 22. svibnja, organiziraju 10. izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe-Jadran. Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provoditi će se sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Najbolje ocjenjeno ulje (šampion izložbe) osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura. Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje kontinentalne Hrvatske, a svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, proizvođači su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane. Bučino ulje obiluje mnogim visokovrijednim, bioaktivnim spojevima s vitaminskim i antioksidativnim djelovanjem te ostalim spojevima koji pozitivno djeluju na zdravlje.

Prijave do 13. ožujka

Izložba bučinog ulja poprimila je tradicionalni karakter na području Hrvatske, stoga Krapinsko – zagorska županija poziva sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Krapinsko-zagorske županije da se prijave na 10. Izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja ALPE-JADRAN, koja će se održati u Varaždinu. - Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) dostave najkasnije do 13. ožujka 2021. godine na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Magistratska 1 ili na e-mail: [email protected]; [email protected] . Prikupljanje uoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Krapinsko-zagorske županije održat će se u srijedu 24. ožujka od 8 do 12 sati u prostorijama Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Bobovje 52 G. Dostavlja se 1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi (ukupno 3 boce ulja). Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije na broj telefona: 049/329-084; 049/329-049 – poziva Krapinsko – zagorska županija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Povremeno je pojačan putnički promet na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na izlasku iz Hrvatske te s BiH i Srbijom na ulasku.    A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30.travnja od...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program