Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJAVI SE NA TECH BOOST PROGRAM – OSTVARI SVOJ CILJ I PRETVORI SVOJU PODUZETNIČKU STARTUP IDEJU U STVARNOST

Prijave su otvorene do 6. rujna!

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Poduzetnička akademija fonda EFSE (European Fund for Southeast Europe) su u partnerstvu s jednim od najjačih svjetskih akceleratora StartupWiseGuys iz Estonije otvorili natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u TechBoost programu.

TechBoost je predakceleracijski program koji traje 8 tjedana i obuhvaća online edukacije o razvoju poslovanja, investicijama, prodaji, uspješnom pitching-u i raznim drugim poduzetničkim temama važnim za održivi razvoj i rast. Program uključuje online i onsite mentorstvo te završava intenzivnim kampom u dvorcu Bračak kraj Zaboka. 

 Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije ističe: „Ako tražite kapital – stvorite kapital. Ako želite privući vrijednost – stvorite vrijednost. TechBoost program u sebi sadrži „tips&tricks“ kako to uspjeti. Uz putokaze, koristimo međunarodne i „domaće“ stručnjake te prenosimo životne lekcije uspješnih poduzetnika. Uz StartupWiseGuys u TechBoost programu pomažemo u održivom poslovanju tvrtke – fokus ne stavljamo na privlačenje investitora, već na održiv poslovni model koji stvara dodanu vrijednost“.

Program će poduzetnicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa sudjelovat će na EntrepreneurshipTournament natjecanju poduzetnika početnika u Sarajevu sljedeće godine koji organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

Program predakceleratora namijenjen je earyl-stagestartup-ovima te razvojnim timovima koji su spremni posvetiti svoje vrijeme razvoju svoje tvrtke te se izboriti za regionalni i međunarodni uspjeh. U idealnom slučaju, startup bi trebao biti u ranoj fazi razvoja MVP-a ili imati nacrt MVP-a.

Stevica Kuharski, principal izFilRouge Capital-a naglašava: „Programi poput ovog pomažu osvještavanju poduzetnika o postojanju dodatnih izvora financiranja, a timovi koji prolaze kroz ovakvu edukaciju postaju spremni za razgovor s investitorima i ubrzavanje rasta svojih kompanija. TechBoost program koncipiran je kao kombinacija osvještavanja, informiranja i edukacije i kao takav je primjeren domaćim poduzetnicima. Sretni smo što imamo priliku sudjelovati u programu kao mentori i upoznati timove i perspektivne osnivače u koje bismo mogli investirati.“

U evaluaciji sudionika sudjeluju predstavnik Poduzetničkog centra, Zagorske razvojne agencije, visoka povjerenica World Business AngelsInvestment Foruma Hrvatska, estonskog akceleratora StartupWiseGuys i EFSE fonda. Svi sudionici bit će obaviješteni o ishodu prijave.

Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske. Prijave su otvorene do 06. rujna 2020. godine, a istom se pristupa putem ovog linka. Prijavni obrazac koristiti će se za finalni odabir 10 startup-ova koji će se uključiti u program.

Troškovi cjelokupnog sadržaja programa, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (Zabok) u kojem će se odvijati dio programa.

Letak s detaljnim informacijama je dostupan ovdje.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na: [email protected]

EFSE ENTREPRENEURSHIP ACADEMY

Akademija za poduzetništvo EFSE, inicijativa istoimenog fonda za razvoj, obuhvaća niz programa za podršku razvoja lokalnog poslovanja u ciljnoj regiji EFSE-a. Radeći zajedno s lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, akademija pruža poduzetnicima smjernice, resurse, mentoriranje, mogućnosti umrežavanja, priliku za financijsku potporu i druga sredstva potrebna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna poduzeća. Na taj način, akademija i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici mogu napredovati.


STARTUP WISE GUYS

StartupWiseGuys vodeći je europski B2B startup akcelerator, prisutan u sve tri baltičke države sa sudionicima iz cijelog svijeta, a također ima titulu VC fond godine 2019. u srednjoj i istočnoj Europi. SWG ima stopu preživljavanja od 77% i jedan je od najaktivnijih ulagača za early-stagestartupe nordijske, srednje i istočne Europe s više od 145 portfeljskih tvrtki.

PODUZETNIČKI CENTAR KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. potporna je institucija za poduzetništvo te svojim uslugama unapređuje poduzetničko okruženje. Uslugama koje pruža klijentima, tim Poduzetničkog centra doprinosi povećanju konkurentnosti lokalnih gospodarstvenika s ciljem postizanja višeg stupnja društveno gospodarske razvijenosti. Poduzetnički centar, od 2006. godine, ostvaruje poslovnu suradnju s preko 320 klijenata, pripremio je 209 projekata, proveo 67 projekata te razvio i pripremio projekte vrijednosti 1,3 milijarde kuna. Kao dio svojih aktivnosti, Poduzetnički centar djeluje u sklopu Svjetskog investicijskog fonda poslovnih anđela (WBAF) te s ekskluzivnom licencom upravlja uredom za Europu kao WBAF Hrvatska.

Program u Hrvatskoj podržavaju FilRouge Capital – Capital for theBold i Hrvatska udruga poslodavaca.

Projekt ENTER se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a razdoblje provedbe projekta je od 14. 05. 2018. do 14. 11. 2020. godine.

U sklopu projekta provest će se aktivnosti u cilju jačanja kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, unapređenja partnerskog pristupa, razvoja tehničkih kapaciteta tajništva kao operativnog tijela za praćenje Strategije razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije, te će se pružiti cjelovitu podršku nezaposlenima i poduzetnicima početnicima u pokretanju poslovanja i poduzetničkom učenju, kao i poticati deficitarna zanimanja kao jedan od alata poticanja zapošljavanja mladih na području Krapinsko- zagorske županije.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook