Prethodni članak
Sljedeći članak

'PRESRETAČI' U AKCIJI: Jedan vozač vozio 160 km/h, a drugi 151 km/h

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, od petka do nedjelje utvrđeno je ukupno 58 prometnih prekršaja


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, od petka do nedjelje utvrđeno je ukupno 58 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,18 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 11 ostalih prekršaja u prometu. Najveća očitana brzina kretanja vozila iznosila je 160 km/h, dok je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila 2,49 promila.

Policija izdvaja prekršaje u cestovnom prometu.  - U petak, 1. svibnja, oko 13,40 sati u Grabrovcu, na DC 1, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Brzina kretanja utvrđena je policijskim vozilom opremljenim za mjerenje brzine i snimanjem prekršaja vožnjom u slijedu „presretačem“, te je utvrđeno kako je 37-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim vozilom prosječnom brzinom od 160 kilometara na sat iako je na navedenom djelu prometnice brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 80 kilometara na sat. Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od -10 posto, te iznosi 144 kilometara na sat, što znači da je vozač prekoračio dopuštenu brzinu za 64 kilometara na sat.Vozaču će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54. st.1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od 5.000 kn i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec - priopćila je policija.

Isto tako u subotu, 2. svibnja, oko 20,30 sati u Grabrovcu, na DC 1, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin. Također je brzina kretanja utvrđena je policijskim vozilom opremljenim za mjerenje brzine „presretačem, te je utvrđeno kako je 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim vozilom prosječnom brzinom od 151 kilometara na sat iako je na navedenom djelu prometnice brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 80 kilometara na sat. Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od -10 posto, te iznosi 136 kilometara na sat, što znači da je vozač prekoračio dopuštenu brzinu za 56 kilometara na sat. Vozaču će zbog počinjenih prekršaja iz čl. 54. st.1. i čl. 73. st.1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti izdan obavezni prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 5.300 kn i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

- Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu - poručili su iz policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook