Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer Plenković: 'Nema razloga za opuštanje, virus je i dalje tu, ubija i opasan je'

Vlada je usvojila plan cijepljenja

  • Jurica Galoic/PIXSELL - Plenković

    Jurica Galoic/PIXSELL


U 11 SATI počela je sjednica vlade na kojoj je tema epidemija i cijepljenje. Premijer Andrej Plenković obratio se je javnosti.

-Nakon značajnog broja rasta potvrđenih slučajeva sadašnji trend je ohrabrujući - rekao je Plenković, dodavši da brojevi potvrđenih slučajeva zaraze dva tjedna padaju. -Ukupan broj hospitaliziranih ne raste i nadamo se da će i on početi opadati. Isto je i s brojem pacijenata na respiratoru, on je stabilan. Očekujemo i da se smanji broj dnevno preminulih osoba. Nema nikakvog razloga za opuštanje. Virus je i dalje tu i i dalje ubija - rekao je Plenković

-Jako je važno da smanjimo, koliko god možemo, druženje u ovom periodu - rekao je Plenković, podsjetivši građane da se pridržavaju propisanih mjera. Važno je i da će cjepivo doći u Hrvatsku za koji dan - rekao je Plenković, spomenuvši dolazak cjepiva Pfizera i BioNTecha, prvih nešto više 9000 doza. Hrvatska će cijepljenje započeti 27. prosinca.

Vlada usvojila plan cijepljenja
Vlada danas usvaja plan uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti covid-19 prema kojem će se cijepiti oni kojima je to najpotrebnije - sugrađani u domovima za starije i nemoćne, radnici u sustavu socijalne skrbi te zdravstveni djelatnici najizloženiji virusu.

Zatim na red dolaze ostali građani, od najstarijih do onih koji su mlađi i otporniji na koronavirus, rekao je premijer. - Vodit ćemo računa da distribucija bude istodobna i koordinirana u svim županijama - poručio je. Podsjetio je da je dosad naručeno 5,9 milijuna doza cjepiva, a budući da je u dvije doze, premijer ističe da će na taj način praktički pokriti potrebe cjelokupnoga stanovništa. Ponovio je da je cjepivo besplatno i na dobrovoljnoj osnovi.

-U narednim danima očekujemo dodatne doze cjepiva, a uspjeh u suzbijanju epidemije će ovisiti o broju ljudi koji će se cijepiti - poručio je Plenković. Zato će biti pokrenuta posebna informativna kampanja. - Želimo da većina građana razumije koristi cijepljenja i zaštite koju će pružiti - naglasio je. Plenković je još jedanput zahvalio liječnicima i medicinskim sestrama te svima koji su u sustavu zdravstva, osobito onima koji se bave covidom, onima koji se brinu za nemoćne u domovima za starije, prenosi  Index.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook