Prethodni članak
Sljedeći članak

[PREGRADA] Stipendije i financijske potpore za 55 učenika i studenata

Pravo na stipendiju i financijsku potporu ukupno je ostvarilo 55 učenika i studenata, od čega 29 učenika te 26 studenata


U Gradskoj vijećnici je danas održan je prijem za studente i studentice te učenike i učenice koji su ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Pregrade, a također je održano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija top studentima za akademsku 2019./2020. godinu.

Pravo na stipendiju i financijsku potporu ukupno je ostvarilo 55 učenika i studenata, od čega 29 učenika te 26 studenata. Gradonačelnik Marko Vešligaj rekao je kako je ove godine donesena nova Odluka o financijskim pravima učenika i studenata s područja Grada Pregrade sa svrhom transparentnije dodjele financijskih sredstava, pojednostavljenja postupka dodjele te osiguravanja prava na izravnu financijsku potporu učenicima i studentima s invaliditetom, onima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci poginulih hrvatskih branitelja, djeci dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeci samohranih roditelja te učenicima i studentima upisanih u srednje škole i studije s popisa deficitarnih studija. Također, umjesto dosadašnjih učeničkih stipendija, uvedene su financijske potpore za učenike u iznosu od 250 kuna koje se dodjeljuju prema kriteriju mjesečnog prihoda po članu kućanstva. Ove je godine i povećan iznos top stipendije koja sada iznosi 700 kuna, a primat će ju 11 studenata.

Gradonačelnik Vešligaj naglasio je kako će se sredinom godine raspisati javni poziv za dodjelu nagrada za izvanredna postignuća za učenike i studente koji su ostvarili određene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, odnosno osvojili Dekanovu, Rektorovu ili drugu nagradu/priznanje na razini visokog učilišta. Osim učenika nagrađivat će se i mentori, korepetitori, te Osnovna škola Janka Leskovara, Srednja Škola Pregrada, Glazbena škola Pregrada, čiji učenici su ostvarili određeni uspjeh na natjecanjima. Novčane nagrade predviđene su i za učenike i studente volontere te one koji su ostvarili potvrdu o neformalnom obrazovanju (Youthpass ili drugo), dok su za učenike koji su ostvarili određene uspjehe na županijskim i regionalnim natjecanjima predviđene simbolične nagrade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Lučice u smjeru...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program