Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada dobiva skate park i poligon za učenje prometnih pravila


U blizini obrazovnih ustanova u Pregradi, u nastavku Kunaparka, uskoro će se izgraditi skate park za djecu i mlade te poligon za djecu predškolskog uzrasta za učenje prometnih pravila i prometne kulture.

Naime, Grad Pregrada prijavio je 20. prosinca 2021. projekt „Multifunkcionalna sportska građevina“ na natječaj Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla za tip operacije Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane LAG-a, podnesen je Zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je obavila administrativnu kontrolu i donijela Odluku o rezultatu administrativne kontrole.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 517.124,68 kn s PDV-om, a sufinanciranje APPRR-a iznosi 375.780,00 kn.

Multifunkcionalna sportska građevina je namijenjena vožnji vozilima bez motornog i električnog pogona - skateboardima, biciklima, rolama, romobilima i slično. Sastoji se od dvije međusobno povezane cjeline od koje je manji dio veličine 91,2 m², namijenjen prvobitno djeci predškolskog uzrasta za učenje prometnih pravila i prometne kulture, veći dio je veličine 267,31 m² namijenjen nešto starijoj djeci i mladima. Stanovništvo, posebice djeca i mladi, potiču se na aktivno provođenje slobodnog vremena razvojem novih sadržaja i usluga kojima se omogućava veća kvaliteta svakodnevnog života.

Ovim projektom, koji je dio Gradskog programa za mlade 2021.-2025., djeca i mladi potiču se na aktivno provođenje slobodnog vremena kroz razvoj novih sadržaja. Inicijativa za izgradnjom skate parka potekla je od Dječjeg gradskog vijeća, a projekt je kao važan prepoznao i Savjet mladih Grada Pregrade.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook