Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljeni turistički rezultati Krapinsko – zagorske županije za 2016. godinu: Prošla godina rekordna iz svakog aspekta

Bez povećanja smještajnih kapaciteta, zabilježen je dolazak 122.660 turista i ostvareno je 281.770 noćenja, što predstavlja rast od 31% u dolascima i 39% u noćenjima u odnosu na 2015. godinu


- Zadovoljstvo mi je predstaviti turističke rezultate 2016. godine, jer su rekordni iz svakog aspekta. Možemo reći da je Zagorje najjača kontinentalna destinacija – istaknuo je danas na konferenciji za medije župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, a zadovoljstvo je izrazila i voditeljica Ureda TZ KZŽ Ksenija Tomić.

Krapinsko – zagorska županija već niz godina bilježi rast broja dolazaka i noćenja turista. U prošloj je godini zabilježen dolazak 122.660 turista i ostvareno je 281.770 noćenja, što predstavlja rast od 31 % u dolascima i 39% u noćenjima u odnosu na 2015. godinu. – Ove rezultate postigli smo bez izgradnje novih smještajnih kapaciteta – naglasio je župan Kolar. Najvjerniji i najbrojniji strani gosti dolaze dolaze nam iz Slovenije, na drugom su mjestu Nijemci, na trećem Poljaci, a slijede Koreanci, gosti iz BiH, Italije, Izraela, Austrije.

U zagorska je kupališta prošle godine došlo 608.731 kupača, što je za 14,21 % više nego prethodne godine. Muzeje Hrvatskog zagorja posjetilo je 177.797 gostiju, odnosno 6,63 posto više nego 2015. godine. – Pad posjeta zabilježen je jedino u Muzeju Staro selo u Kumrovcu, a razlog je katastrofalna poplava, zbog koje je dio objekata bio zatvoren, pa Kumrovec bilježi pad od 4,5 % posjeta, a sve ostale muzejske jedinice su u porastu posjeta – pojasnio je župan Kolar. Predstavljeni su i turistički rezultati za Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, koje je u prošloj godini posjetilo 1.022.300 hodočasnika, odnosno 26 % više nego 2015. godine.

- Po broju dolazaka turista, naša županija nalazi se na visokom drugom mjestu među 12 županija kontinentalne Hrvatske, odmah iza Karlovačke županije. Iduća godina trebala bi biti još bolja i jača, s obzirom da ove godine počinju s izgradnjom tri hotela, u Zaboku, Krapinskim Toplicama te ispod padina Ivančice. Postavili smo si Master – planom turizma cilj da postignemo do 2025. godine milijun noćenja godišnje i na dobrom smo putu da taj cilj ostvarimo. Ako si postavite visoke ciljeve, onda možete imati i visoke rezultate. Čestitke svim turističkim djelatnicima koji su svojim kvalitetnim proizvodima i uslugama pomogli da se ostvare ovako dobri tezultati, kao i tustičkim zajednicama – rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook