Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljeni prijedlozi za novi grb i dres zabočke Mladosti


Na inicijativu novog predsjednika kluba, Tihomira Vančine, zabočki poduzetnik i grafički dizajner, Rajko Gregurić, izradio je prijedlog novog grba i novog dresa kluba. Gregurić je zajedno s Nikolom Đurekom i Hrvoje Živčićem kreirao novi vizualni identitet grada Zaboka.

- Nema tu nikakvog politikanstva. Željeli smo se približiti vizualnom identitetu Grada Zaboka ovim potezom - istaknuo je Vančina.

U svom iznimno zanimljivom izlaganju Gregurić je na slajdovima prikazao promjene grbova poznatih europskih giganta kao što su Arsenal, Borusia Dortmund, Ajax i Juventus. Nakon što je prikazao razvoj grbova tih klubova kroz povijest, Gregurić se osvrnuo i na grb Mladosti u kojem je pohvali slovo M, ali i istaknuo da je lopta u grbu pre dominatna. Novi prijedlog grba zapravo je modernizacija starog grba. Promijenjene su boje i grb bi trebao biti crveno-bijeli, što su prema riječima Rajka Gregurića dominatne boje Zaboka kroz povijest. Novi dres bi trebao biti bijeli s crvenim trakama na rukavima i ovratniku. Gregurić je prezentirao i prijedloge za razne suvenire kluba.

Kao čovjek od struke, člano UO Miljenko Krznar nije krio oduševljenje ovim prijedlozima i postavio je pitanje koja je procedura da se što prije krene u realizaciju promjene vizualnog identiteta kluba. Vančina mu je odgovorio da prijedlog prvo treba usvojiti UO, a potom i Skupština.

Prijedlozi su vrlo zanimljivi, no ne bi bilo loše napraviti i javnu tribinu, na kojoj bi se o njima mogli izjasniti i primjerice legendarni igrači kluba i navijači.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook