Prethodni članak
Sljedeći članak

PREDSTAVLJEN GOSPODARSKI PROGRAM RESTART KOALICIJE ZA 3. IZBORNU JEDINICU: 'Naglasak je na povećanju plaća i poticanju gospodarstva i izvoza'

Stjepan Kovač, Siniša Hajdaš Dončić, Boris Lalovac te Željko Kolar u Čakovcu su predstavili gospodarsku strategiju s naglaskom na planove koji se odnose na sjever Hrvatske, odnosno III. izbornu jedinicu


U prostorijama političkih stranaka u Čakovcu u srijedu je predstavljen gospodarski program. Restart koalicije, kojemu je cilj, istaknuto je podizanje životnog standarda svih građana. Gospodarsku strategiju su s naglaskom na planove koji se odnose na sjever Hrvatske, odnosno III. izbornu jedinicu, predstavili su dosadašnji saborski zastupnici Stjepan Kovač, Siniša Hajdaš Dončić i Boris Lalovac te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.


- Tri županije koje čine ovu izbornu jedinicu orijentirane su prema industriji, većinu proizvedenog izvoze, a poduzeća koja ovdje posluju u Europi su prepoznata i priznata kao inovativna i kvalitetna. S druge strane, ovo je dio Hrvatske u kojem su najniže prosječne plaće te koji je preko raznih transfera iz Državnog proračuna u posljednje četiri godine dobio najmanje. Kad Restart koalicija dođe na vlast, to će se promijeniti.“, rekao je gradonačelnik Grada Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač.K ao prioritete Restart koalicije u III. izbornoj jedinici istaknuo je povećanje najniže i prosječne plaće, te izgradnjuprometne infrastrukture, posebno zaobilaznica međimurskih gradova te brze željezničke pruge od Čakovca do Zagreba.

 


Siniša Hajdaš Dončič rekao je da živimo u vrlo neizvjesnim vremenima, kad vodeći svjetski ekonomisti ne znaju što će nam donijeti ova jesen i sljedeće proljeće i da će nova hrvatska Vlada morati pokrenuti gospodarstvo, ali i osigurati pomoć najviše pogođenim skupinama građana. - Mjere s kojima izlazimo pred birače vrlo su pažljivo izbalansirane, a jedan od prvih poteza bit će podizanje minimalne plaće na 4.000,00 kuna, dizanje neoporezivog dohotka na 5.000,00 kuna, te snižavanje stope PDV-a na čitav niz proizvoda.

- Ključno je da ljudi za svoj rad dobiju što veću plaću, da tim raspoloživim dohotkom mogu dostojanstveno živjeti – rekao je Hajdaš Dončić i dodao kao neće zanemariti ni investicije u javnu infrastrukturu, posebno u tri županije, jer je ona preduvjet daljnjeg razvoja gospodarstva. - Ono što mi predlažemo je poticanje potrošnje i gospodarstva, kako bi se vratilo povjerenje te pokrenuo novi ekonomski ciklus.“, rekao je, među ostalim Boris Lalovac.

 

 -HDZ-ova vlada pokazala je veliku neodgovornost raspisivanjem izbora u jeku krize uzrokovane COVID-19 te štetama od potresa u Zagrebu. Time je ta stranka pokazala da nema ideje što treba raditi. Nadalje, vlada koja je formirana na temeljima političke korupcije, izigravanjem volje birača, nikad nije ni trebala postojati - rekao je Željko Kolar.

- I Međimurska i Varaždinska i Krapinsko zagorska županija od ove su Vlade dobili izuzetno malo, a kad tome pribrojite da su ovdje i najniže plaće, jasno je da se to treba promijeniti. Upravo zato, naglasak je na povećanju plaća i poticanju gospodarstva i izvoza – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Ono što smo željeli od ove Vlade bio je jednaki tretman kao i ostali dijelovi Hrvatske, a nismo ga mogli dobiti. Za razvoj naše izborne jedinice, jedino Restart koalicija je ona snaga koja te projekte, pomno planirane, realne i izvedive, može provesti. Zbog toga pozivam ljude da izađu na izbore, daju povjerenja ovoj koaliciji. Od nove Vlade očekujem da ovom dijelu Hrvatske da iste šanse kao što imaju i svi drugi. Mi ćemo je znati iskoristiti!“, završio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook