Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljanje programa glazbenog festivala KVART


Udruga mladih V.U.K. i P4 - centar za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu u utorak, 14. lipnja s početkom u 09:30 u P4 dvorištu organiziraju konferenciju za medije u sklopu koje će biti predstavljen program glazbenog festivala KVART.

Na konferenciji za medije prisustvovat će gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, programski direktor P4 Nino Preložnjak, predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Leo Amidžić i Emir Bešić (E-Base), Radio808.

KVART je showcase festival glazbene industrije koji će od 23.-25. lipnja biti održan u dvorištu P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu, u organizaciji Udruge mladih V.U.K., a uz potporu Grada Varaždina, Ministarstva kulture i Hrvatske glazbene unije.

U fokusu KVART festivala su svi dionici glazbene industrije, a vizija organizatora festivala je osnažiti urbanu glazbenu scenu, promovirati glazbenike i bendove u usponu, te široj publici predstaviti novine i izazove iz jedne od najutjecajnijih industrija na svijetu. U sklopu festivala bit će održana konferencija u suradnji s Europskim parlamentom u Hrvatskoj tijekom koje će biti otvorene teme o autorskim pravima na streaming servisima, music export officeu, glazbenoj sceni na sjeveru Hrvatske, te aktivaciji mladih. Na konferenciji će gostovati Sara Renar, Bore Balboa, Banfica, Miach i Fran Vasilić, a neki od navedenih glazbenika će na KVART festivalu snimati session s publikom. Osim navedenog, u sklopu KVART-a nastupit će trenutno jedna od najpopularnijih imena u regiji: Z++, Kuku$, Muha, Mimi Mercedez.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook