Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik napustio obilježavanje akcije Bljesak zbog natpisa 'Za dom spremni'

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, iznenada je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima zbog napisa na majicama nekih okupljenih


foto: arhiva

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, iznenada je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima zbog napisa na majicama nekih okupljenih. Naime, nekoliko okupljenih nosili su majice sa oznakom HOS-a i natpisom "Za dom spremni".

- Pristali smo na sve elemente protokola, ali na ovo nismo pristali. Ovdje je jedan sudionik bio obučen u odoru s porukom "Za dom spremni" i ja u tome ne želim sudjelovati", kazao je predsjednik, prenosi Vijesti.hr .
U Okučanima se obilježava 25. obljetnica Vojno-redarstvene operacije "Bljesak". Tom je operacijom nakon četiri godine okupacije oslobođena zapadna Slavonija te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

Zajedničkim vijencem i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja "Kristalna kocka vedrine" predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković prema programu trebali su odati počast poginulima u toj operaciji. prenosi Vijesti.hr .

- To je namjerna provokacija koja se dogodila, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ubuduće gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Premijera i predsjednika sabora razumijem, oni moraju - rekao je Milanović.

Sve je komentirao i premijer Andrej Plenković.

- Shvatio sam to da je otišao, kratko smo porazgovarali kad smo tu svi došli, možda jednu minutu. Njemu je očito netko javio da je netko imao majicu HOS-a. To je njegova odluka da ode, vidjeli ste da je prije nekoliko dana kazao za ploču koja više nije u Jasenovcu, što smatram da je dobro, ali smo uvijek poštovali branitelje. Što se mene tiče, svi oni koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a. Mi nikad ne bismo rekli da se neka ploča gdje su imena branitelja treba baciti. Njegovo je pravo da ode, naša obveza da ostanemo", rekao je Plenković, prenosi Vijesti.hr .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook