Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Milanović sutra stiže u Zagorje

Službeno je potvrđeno

  • Zoran Milanović

    Foto: Pixsell


Sutra, 7. travnja, na Bijelu nedjelju bit će posebno svečano u Pregradi, koja slavi Dan Grada.

U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u 8.30h slavit će se svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi vlč. Ivan Mikec, a nakon toga, polagat će se vijenci i zapaliti svijeće na gradskom groblju u Pregradi u spomen na sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Povijesne postrojbe će nakon toga proći ulicom Stjepana Radića i ulicom Josipa Kolara te se okupiti ispred Vatrogasnog doma na adresi Josipa Karla Tuškana 12, Pregrada gdje će se održati prijavak gradonačelniku Marku Vešligaju u 10.30 sati.

U 11 sati u Vatrogasnom domu održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljena i javna priznanja.

U podne se druženje s građanima nastavlja ispod šatora na tržnom prostoru grada Pregrade, uz gulaš koji priprema Lovačko društvo Kuna Pregrada, a u popodnevnim satima događanje se seli u Kostel.

Od 15 sati u Bregima Kostelskim započet će okupljanje povijesnih postrojbi i građana, koji će se zatim procesijom predvođenom Desinićkim mažoretkinjama i Limenom glazbom Vetropack Straža uputiti do kapele sv. Stjepana na zatvaranje manifestacije "Kostelska uskrsna pištola" u organizaciji Povijesne postrojbe Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel.

Zatvaranju manifestacije prisustvovat će predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook