Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Milanović o pokvarenom avionu, pranju ruku, ali i o tome je li premijer trebao u samoizolaciju

Predsjednik je bio u Zagorju na otvorenju luksuznog kampa i odgovarao na pitanje novinara o o aktulnim dnevnopolitičklim temama



Prilikom posjete Termama Tuhelj gdje je nazočio otvorenju luksuznog kampa predsjednika RH Zorana Milanovića novinari su pitali o posjetu Rusiji. Rekao je da mu je predsjednički avion pokvaren već 9 dana. – Bila je nada da će biti servisirano, ali naši mehaničari to nisu uspjeli popraviti. Planirao sam otići gore, no to nema veze s dnevnom politikom niti odnosima s Rusijom niti s konkretnim ljudima u Rusiji nego je to veličanstvena podloga kakvu čovječanstvo nije vidjelo niti prije niti kasnije. To je bila borba za život prije svega, a tek onda za antifašizam. Tu su neki slavenski narodi s istoka pružili nevjerojatan otpor najvećim zločincima u povijesti. To treba respektirati. To nisu napravili niti Amerikanci niti nego uglavnom Rusi i Ukrajinci. To nema veze niti s Putinom niti Brežnjevom, Lenjinom, niti s Europskom unijom i to bi napravio, no nažalost nisu bili uvjeti za to. Korporativnim avionima letjeti kao predsjednik ne smijem – rekao je Milanović dodajući kako popravak vodi Vlada.

Na pitanje oko istrage protiv bivšeg m ministra Siniša Varge  rekao je da ako ima elemenata kažnjivosti, a to mi ne znamo i ako postoji koruptivna namjera, da to treba dokazati


Komentirao je treba li premijer Andrej Plenković u samoizolaciju odnosno bi li on na njegovom mjestu išao. – Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje. To mora struka reći. Vidio sam da su ljudi bili u kontaktu. Bio sam na putu i nisam pratio cijelu situaciju, vidio sam fotografije – rekao je Milanović dodajući da osobno možda ne bi bio tamo u Zadru na tom događaju.

– Nije trebao ići, ali ne želim odgovarati na hipotetska novinarska pitanja. S jedne strane je bila ta želja da se stvari malo rasplamsaju i da se ljude privuče u Hrvatsku, ali to je nažalost krenulo u krivom smjeru. To je moglo proći bez premijera. Jutros sam gledao na CNN-u da je to bila glavna, ali ne dobra vijest. Ako se i htjelo privući ljude u Hrvatsku, a namjera je vjerujem bila dobra, bez da ulazimo u kampanju i da se netko vjerojatno htio fotografirati, namjera je bila u redu, ali krenulo je krivo – rekao je Milanović.

Na pitanje novinara što misli o Zagorju, Milanović je rekao da mu roditelji nisu kajkavci, ali da mu je kajkavski dio identiteta, kao i Dalmacija, ali da ipak više govori kajkavski nego dalmatinski.

 O rukovanju je rekao da nije problem, ako se peru ruk. - Inače se peru ruke. I prije epidemije smo prali ruke. Kada me već pitate za rukovanje, mislim da se nitko od stanovnika Hrvatske u zadnjih deset godina nije više rukovao nego ja. Moraš biti discipliniran, rukovanje nije problem. Rukovanje, ako se ruke peru, nije problem. Ovo će biti sjajan naslov, govorimo o pranju ruku, došli smo do situacije pričamo o ovim banalnim stvarima.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook