Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik DVD - a Bedekovčina i dalje Željko Odak

Održana je izborna Skupština DVD Bedekovčina


Prošlog je tjedna održana 109. skupština DVD-a Bedekovčina, ujedno i izborna. U Izvješću o radu za 2020. godinu istaknuto je kako je DVD Bedekovčina i u protekloj godini nastavilo kontinuirani rad dobro organiziranog središnjeg vatrogasnog društva za područje općine Bedekovčina. No na žalost, zbog epidemiološke situacije tijekom godine već početkom krize, zabranjene su sve neoperativne aktivnosti koje je provodilo vatrogasno društvo, od održavanja redovitih skupština do natjecanja i rada s djecom i mladeži. Također su privremeno obustavljene obuke, vježbe, seminari i druge vrste usavršavanja za vatrogasce.

Operativno djelovanje

Kad je u pitanju operativno djelovanje, društvo ima čak 30 spremnih operativnih vatrogasaca koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete i imaju propisanu osobnu zaštitnu opremu za gašenje požara objekata i šumskih požara.. Vatrogasci DVD-a Bedekovčina sudjelovali su u 16 intervencija od toga 9 požara 5 tehničkih intervencija i dvije ostale, nažalost u dvije intervencije bilo je i smrtno stradalih osoba, u slučaju prevrtanja traktora i u slučaju utapanja na Bedekovčanskim jezerima. Zabilježene su i ophodnje i dežurstva za vrijeme početka korona krize. Društvo je nastavilo i s redovnom obnovom opreme, a uspješno je realizirana i prijava na jedan natječaj za dobivanje drona. Unatoč epidemiološkoj situaciji održan je kamp vatrogasne mladeži HVZ –a u Fažani u jednoj je smjeni u njemu boravilo 17 članova DVD-a Bedekovčina. Prošle godine nije bilo skupštine na uobičajen način pa su brojna priznanja i za ovu i prošlu godinu dodijeljena na ovoj skupštini. Pored toga u Izvješću je naglašeno kako je prošle godine Željko Odak dobio Povelju Krapinsko- zagorske županije za 35 godina posebno aktivnog rada u vatrogastvu Krapinsko-zagorske županije. Također Nagrada Općine Bedekovčina za 2020 godinu dodijeljena je Ivanu Odaku, Denisu Novoselu i Tomislavu Novoselu za hrabro i požrtvovno ponašanje prilikom spašavanja dvojice mladića, utopljenika, na Bedekovčanskim jezerima.

Medalje i spomenice

Na samoj skupštini dodijeljene su spomenice aktivnost, koje su dobili: za 10 godina: Gordana Brlek, Anita Habulin, Jasenka Hranić, Ljiljana Mlinarić, Jasnica Supina i Jadranka Videk, te Patricija Petrovečki koja je obljetnicu imala prošle godine. za 20 godina: Danijel Kunštović i Tihomir Skozrit, te od 2020. Božena Horvat, Maja Jagarčec i Marko Mikulec, za 30 godina Tomislav Novosel i Ivan Odak, a za 40 godina Boris Pavetiček i Josip Žegrec, te Ivan Videk od prošle godine. Brončane plamenice zbog osvajanja KUP-a HVZ-a kategorija žene B dobile su: Jasnica Supina, Gordana Brlek, Suntešić Mirjana, Ljiljana Mlinarić, Nataša Ivančić, Ivana Jadan, Štefica Habljak, Jasenka Hranić i Anita Habulin, te Josipa Lukenda zalaganje u radu s mladima, a iz istog razloga brončanu medalju je dobio Božidar Novosel. U izbornom dijelu za predsjednika je ponovno izabran Željko Odak, a za zapovjednika Tomislav Novosel. Uz njih u Upravnom odboru će biti i Andrija Gorički, Ivan Odak, Denis Novosel, Ivan Kovač, Štefica Habljak, Janko Buzjak, Tihomir Granc, Milan Sever, Josip Horvat, Stjepan Špiranec, Tomislav Ferdelja, Krešimir Pavetiček i Jasenka Hranić. U Zapovjedništvo su izabrani: Tomislav Novosel, Ivan Odak, Andrija Gorički, Denis Novosel i Tomislav Ferdelja, a u Nadzorni odbor Danijel Jurinec, kao predsjednik, te Alojz Mirt i Anita Habulin kao članovi. Inače, DVD Bedekovčina trenutno ima u sastavu 127 članova, od čega 50 pripadnika djece i mladeži. Na skupštini nisu svi bili prisutni, jer je održana prema epidemiološkim mjerama, a svima njima na radu i uspjesima je čestitao predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook