Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednica i dalje Nadica Sinković-Špoljar

Izborna skupština Udruga žena Vrtnjakovec


Udruga žena Vrtnjakovec održala je svoju 14. redovnu izvještajno izbornu Skupštinu na kojoj su podnijeta i usvojena izvješća o radu Udruge za 2022. godinu, financijsko izvješće, izvješće o radu nadzornog odbora te je izabrano novo rukovodstvo Udruge.

Predsjednica udruge Nadica Sinković-Špoljar započela je otvaranjem Skupštine pozdravnom riječi Gordani Jureković načelnici općine te članicama Udruge. Posebne pozdrave novim članicama Andreji Besednik i Zdenki Biškup. Iz izvješća se dalo zaključiti da je udruga odradila sve projekte koje su si zadale u protekloj godini.

Održale su Tradicijski običaj čehanje perja, radionice ručnog rada, obilježile su Međunarodni dan žena, Majčin dan, Svjetski dan žena sa sela španciranjem po bregima, posjetile dvorac Kovačevec, tradicijske igre „Melinšak“. Odazvale su se na poziv Etno udruge Zipka iz Kumrovca gdje su sudjelovale u narodnim nošnjama i „lažnoj“ mladi na uprizorenju tradicijske Zagorske svadbe koja se održava svake godine u Kumrovcu. Redovno su održavale igralište „Melinšak“, vode brigu o uređenju kipa oslikanog s četiri freske i autobusne stanice u Vrtnjakovcu.

Uređuju dom udruge prema mogućnostima, izgrađena je pečenjara i djelomično uređena terasa zatvorena zimskim vrtom. Sudjelovale povodom dana Općine Krapinske Toplice u programu na Mariji Magdaleni.

Izabrano je novo četverogodišnje mandatno rukovodstva Udruge u sastavu Nadica Sinković-Špoljar predsjednica, Vesna Petravić dopredsjednica, Valerija Brodar tajnica, Jasna-Ivanka Sinković  i Đurđica Belina za članice Izvršnog odbora. Odgovorne osobe za zastupanje Udruge su Nadica Sinković-Špoljar i Valerija Brodar. U nadzorni odbor izabrane su Biserka Lovrečić, Štefica Filipaj i Božica Šturman. Odgovorne osobe za zaštitu osobnih podataka su Nadica Sinković-Špoljar i Valerija Brodar a likvidator Udruge Jasna-Ivanka Sinković. Priznanje za 5 godina rada u Udruzi primile su Valerija Brodar i Natalija Krznar a za 10 godina Kristina Sinković. Na kraju Skupštine obratila im se načelnica Općine Krapinske Toplice čestitala na postignutim projektima u protekloj godini i zaželjela uspješan rad u ovoj godini. Čestitala je članicama Dan žena i poklonila cvijeće te zahvalila na suradnji i promociji Općine Krapinske Toplice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook