Prethodni članak
Sljedeći članak

Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a, a Jasmin Krizmanić je izabran za potpredsjednika

Uslijed epidemije korona virusa HNS je svoj tradicionalni Sabor zamijenio online glasanjem, čime je postao prva politička stranka u Hrvatskoj koja je provela e-izbore


Aktualni potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Odlučio je tako danas 16. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 602 delegata 529 pristupilo glasanju. Od toga je 468 podršku dalo Predragu Štromaru, dok je 49 delegata svoj glas dalo njegovom protukandidatu Borisu Blažekoviću. Uslijed epidemije korona virusa HNS je svoj tradicionalni Sabor zamijenio online glasanjem, čime je postao prva politička stranka u Hrvatskoj koja je provela e-izbore.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je saborski zastupnik HNS- a iz Osijeka Stjepan Čuraj, dok su za potpredsjednike stranke izabrani Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a i Jasmin Krizmanić, načelnik Gornje Stubice.

Predrag Štromar na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Ivana Vrdoljaka, a u svojoj prvoj izjavi najavio je da će HNS na predstojećim izborima tražiti povjerenje građana porukom – Hrvatska se voli radom. - Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li radili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u naslijeđe - poručio je novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i zahvalio HNS-ovkama i HNS-ovcima na podršci.

Delegati su na današnjem Saboru uz čelne funkcije u stranci izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook