Prethodni članak
Sljedeći članak

Predbračna čistoća - da ili ne? Evo što kažu mladi Hrvati


Čekaju li mladi sa seksom do braka ili im to kao ideja potpuna glupost? Portal Index proveo je istraživanje na ovu temu, a evo što mladi Hrvati kažu o toj temi...

"Mislim da je to ispravna stvar, osobno je prakticiram. Mislim da je to temelj u odnosu muškarca i žene. Kad sam spoznala Boga i njegovu čistoću, njegovu ljubav i ispravnost, spoznala sam zapravo što je prava ljubav i da se nekad za ljubav treba i žrtvovati i da nekad treba neke stvari ostaviti za pravi trenutak", pojasnila je.

"Mislim da je danas teško pronaći takvu vrstu ljubavi. Pošto sama to prakticiram, jako je teško u današnjem svijetu uklopiti se među svjetovnim ljudima. Jako je puno osude, ali isto tako vjerujem da je gospodin baš taj koji pošalje osobu u pravi trenutak, kada se duše prepoznaju", zaključila je.

"Mladi žive drugačiji stil života pa to kod nas nije tako zastupljeno", smatra jedan dečko, a na pitanje bi li on to ikad prakticirao, odgovorio je: "Iskreno, kasno je za mene. Teško. Ne bih, iskreno, nije moj stil života."

"Mislim da se ljudi na to odlučuju zbog roditelja, zbog predrasuda i zbog sredine. Mislim da je jako slabo povezano s vjerom, možda u ovim nekim zatucanim sredinama", dodao je.

I druga djevojka rekla je da prakticira predbračnu čistoću.

@index.hr "Mislim da nisam još našla nekoga kome bih se otvorila u tom smjeru." #brak #veze #fyp #hrvatska #predbracnacistoca ♬ original sound - Index.hr

"Mislim da je to u današnje vrijeme rijetkost, ali ja živim u tom svijetu. Imam baku, majku i sestričnu koje su na taj način ostavile na mene utjecaj. Zbog njih sam trenutno u tome, hoće li se to nastaviti, još ne znam. Mislim da nisam još našla nekoga kome bih se otvorila u tom smjeru. Mislim da se mladi na to odlučuju, u jednu veliku ruku zbog vjere. Ali i ako imaju nekoga od koga su to vidjeli, mislim da i zbog toga", zaključila je.

"Ja mislim da je to glupost, iskreno", smatra mladi Osječanin. "Kad sam u odnosu s nekom curom, ako ju intimno znam, onda je i bolje poznajem", misli on. "Mislim da s osobom koju ne upoznam na takav način ne mogu biti u vezi, ne mogu stupiti u brak", dodao je.

@index.hr "Ako curu intimno znam, mislim da ju bolje poznajem." #predbracnacistoca #veze #brak #indexhr #hrvatska #vox #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Ne bih nikad to prakticirao. Nije to zbog nekih vjerskih sad... Ali mislim da nema potrebe za tim", zaključio je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook