Prethodni članak
Sljedeći članak

Pred bolnicom kolone za testiranje, dodano još 27 kreveta za covid pacijente

Ravnatelja Vančinu zabrinjava velik broj pacijenata na respiratoru, njih 10, te na kisiku njih sedmero


Prije svečanosti obilježavanja 10. godina osnivanja Zavoda za hitnu medicinu, ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina na pitanje novinara odgovorio je da je od jučer smo, kako je bilo i najavljeno, otvoren covid odjel na pulmologiji, što znači 27 novih kreveta. Prije toga razmješteni su pacijenti ili pušteni kući, one koje se to moglo. 'No, ako se ovako nastavi, ni postojeći covid kreveti neće dugo trajati, što je zabrinjavajuće, rekao je ravnatelj Vančina.
Osvrnuo se i na jutrošnju gužvu za testiranja kada su automobili na cesti u koloni čekali da bi došli do bolnice ili na testiranje. Ravnatelj Vančina zaključuje da će s obzirom na povećan broj testiranih, biti i povećan broj zaraženih, a time i covid pacijenata u bolnici.


Trenutno je šest ili sedam covid pozitivnih pacijenata na hitnom bolničkom prijemu koji zahtijevaju hospitalizaciju, na covid odjelu gdje je 20 kreveta, već je njih 15. 'Nije nam sve ovo novo jer smo to već prošli, ali nam sigurno uzrokuje stres iz razloga što imamo pacijente koji nisu covid pacijenti i trebamo ih zbrinuti, kaže Vančina kojeg zabrinjava velik broj pacijenata na respiratoru, njih 10, te na kisiku njih sedmero. 'Ono što stalno ponavljam je da moramo imati potporu svih nas i svi moramo biti odgovorni jer samo tako možemo ove brojke smanjiti, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zabok, Tihomir Vančina.
Ukupno u OB Zabok imaju 20 kreveta na covid odjelu, otvoreno je 27 kreveta na Odjelu pulmologije i deset kreveta na Odjelu intenzivnog liječenja. Postoji i šest kreveta na Odjelu ginekologije i četiri kreveta na Odjelu pedijatrije za njihove potrebe. 'No, ako se ovako nastavi, sve to neće biti dovoljna za deset do 15 dana, zaključuje Vančina apelirajući na odgovornost svih. Dodajmo da hladni pogon Opće bolnice Zabok nije ukinut, ali je smanjen, a od ponedjeljka će biti zabranjene posjete. Pratnja na porodu će ostati uz testiranje i covid potvrde kako bi se osigurala sigurnost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook