Prethodni članak
Sljedeći članak

Pravovremenom reakcijom i intervencijom vatrogasaca izbjegnuta tragedija u Andraševcu: 'Puno hvala vatrogascima koji svoj posao rade sa srcem'


Kako smo već pisali jučer, oroslavski su vatrogasci zajedno s kolegama iz Zaboka i Donje Stubice ugasili požar na obiteljskoj kući u Andraševcu, do kojega je došlo zbog zapaljenja dimnjaka.

Vatrogasci su brzom intervencijom nakon utvrđenja da se zapalila čađa u dimnjaku požar i ugasili te potom očistili dimnjak. Požar se dogodio u obiteljskoj kući obitelji Halapir, koje smo nedavno posjetili, radeći reportažu u prirodnim kremama Petre Halapir.

Petra nam se danas javila u redakciju, kako bi zahvalila vatrogascima, kao i svima koji su jučer priskočili u pomoć njoj i njezinoj obitelji.

-Bilo je šokantno, jer nismo zapravo znali što će se dogoditi, hoćemo li sutra biti u našoj kući ili nećemo. No, zahvaljujući vatrogascima, šteta je minimalna. Reagirali smo na vrijeme, no nažalost, vatrogascima je dosta dugo trebalo da dođu do nas, jer je glavna cesta kroz naselje raskopana i nisu mogli pristupiti. Problem je to s kojim se već duže vrijeme susrećemo mi u Andraševcu, a najgore je kod ovakvih hitnih situacija, pitamo se što bi bilo da nekome od mještana pozli i da treba intervenirati Hitna, a po cesti se ne može – ispričala nam je Petra.

Posebno je pohvalila vatrogasce. – Bili su profesionalni, dobri i fini prema nama te vrlo obazrivi prema našoj imovini. Puno im hvala na poslu koji rade, a rade ga sa srcem – kaže Petra, dodavši kako su u pomoć priskočili i susjedi, kojima obitelj Halapir također zahvaljuje na pomoći i potpori.

Obitelj Halapir posjetili smo tijekom ljeta, kada smo radili reportažu na njihovom OPG - u

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook