Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRAVO VESELJE U PREGRADI] Otvoren Dječji tjedan


Svake se godine početkom listopada obilježava Dječji tjedan. Ova akcija s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici u Pregradi je otvorena u ponedjeljak, 7. listopada pjesmom i ukrašavanjem Trga Gospe Kunagorske šarenim balonima.

Trg su ukrasili članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća, učenici i učenice OŠ Janka Leskovara te polaznici/ce DV Naša radost zajedno s voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća Jasnom Vnuk te odgojiteljicama i odgojiteljem. Otvorenju Dječjeg tjedna prisustvovali su i gradonačelnik Marko Vešligaj, njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić te pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek.

Obilježavanje Dječjeg tjedna trajat će do petka 11. listopada, a tim povodom za djecu se pripremaju različite aktivnosti. Dječji vrtić Naša radost danas organizira male likovne radionice i glazbene aktivnosti na temu „Mi smo djeca vesela“ te radionicu „Mali frizerski salon“. U srijedu Dječje gradsko vijeće i Dječji vrtić Naša radost razgovaraju o dječjim pravima i obvezama, čitaju se slikovnice, organizira igraonica te je planiran susret na temu „Sigurnost u prometu“, a od 18 sati u Gradskoj knjižnici održava se pričaonica na temu potrage za prijateljstvom (Šumberac, M.: Potraga). U četvrtak u 8 sati održat će se sjednica Dječjeg gradskog vijeća u galeriji Muzeja grada Pregrade, a Društvo Naša djeca Pregrada istoga dana organizira dječje igre (gumi gumi, preskakanje užeta, twister) te oslikavanje dječjih lica. Dječji vrtić organizira likovne radionice, igraonicu i pričaonicu te odlazak u OŠ Pregrada, gdje su organizirane zajedničke aktivnosti s djecom u 2. razredu na temu „Želim znati…“. U petak od 10 do 11 sati u vrtiću traje program „Dobro nam došli gosti iz EU“, dok će se, u suradnji s Glazbenom školom Pregrada, u 10.30 h održati koncert glazbenika osnovnoškolaca.

Svakog dana u Osnovnoj školi Janka Leskovara bit će postavljen zid želja na temu dječjih prava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook