Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznat uzrok prometne nesreće na državnoj cesti kod Krapine

Uzrok nesreće u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena je oduzimanje prednosti prolaska


U četvrtak 10. lipnja oko 10,10 sati, u Krapini na DC 1 došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 29-godišnji državljanin Slovenije upravljajući osobnim vozilom slovenskih registarskih oznaka oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. 29-godišnjak je započeo radnju skretanja preko pune središnje razdjelne crte, bez da je prethodno prepustio vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera te je tom prilikom došlo do sudara dvaju vozila. U vozilu sa 66-godišnjakomu nalazio i putnik 55-godišnji hrvatski državljanin.

Nadalje, 66-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć i utvrđeno kako je zadobio teške tjelesne ozljede te je zatim prevezen u Klinički bolnički centar Sestre Milosrdnice u Zagrebu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Promet navedenom dionicom ceste za vrijeme trajanja očevida sve do 12,10 sati, odvijao se obilazno kroz grad Krapinu, uz regulaciju policijskih službenika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook