Prethodni članak
Sljedeći članak

'Pozivamo sve građane čije kuće su oštećene klizištima da se jave na Javni poziv Ministarstva graditeljstva'

U Krapini je održana konferencija za medije


U povodu objave Javnog poziva Ministarstva graditeljstva za podnošenje zahtijeva za ostvarenjem prava na stambeno zbrinjavanje stanovnika zgrada i uklanjanje ostataka porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada koje su uništene ili oštećene zbog klizanja tla na području Republike Hrvatske, objavljenog 27. srpnja 2018., u Krapini je održana konferencija za medije na kojoj su uz saborsku zastupnicu Mariju Puh prisustvovali i zamjenik župana za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek  Jambrek te predsjednik Županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec.

- Nastojanja HNS-a Krapinsko-zagorske županije da se riješi problem klizišta dolaze u fazu realizacije. Do sada su već osigurana sredstva za sanaciju terena u višegodišnjem razdoblju, a sada je konačno i Ministarstvo graditeljstva objavilo javni poziv na koji se mogu javiti svi građani čije kuće su oštećene uslijed klizanja tla. Nama su uvijek problemi ljudi oko nas bili najvažniji i ovime smo ponovno to dokazali -istaknuo je Anđelko Topolovec i pritom naglasio kako je i ovaj javni poziv rezultat HNS-ove saborske zastupnice Marije Puh koja se od prvog dana svog mandata posvetila borbi za rješavanje ovog iznimno velikog problema koji je pogodio Krapinsko-zagorsku županiju, a i velikim dijelom cijeli sjever Hrvatske.

-Krapinsko-zagorska županija ima preko 86 milijuna kuna potencijalnog troška na trenutno registriranih oko 300 klizišta. Od toga 68 klizišta je aktivno uz stambene objekte, s procijenjenom štetom na 25 milijuna kuna - podsjetio je Anđelko Ferek Jambrek.

- Javni poziv sa svim detaljima oko potrebne dokumentacije nalazi se na web stranici ministarstva graditeljstva, a isti su proslijeđeni i svim gradovima i općinama. Sami zahtjevi za sanaciju predavat će se općinama odnosno gradovima u kojima se stambeni objekt nalazi kako bi se građanima što više olakšalo i kako bi u sebi najbližoj instituciji mogli sve riješiti bez hodanja u Zagreb - rekla je Marija Puh.

Također je apelirala na gradonačelnike i načelnike da obavijeste svoje sugrađane čije su kuće stradale u klizištu, te medije da ova obavijest dođe do svih naših građana kojima je potrebna ova pomoć.

Javni poziv nalazi se na sljedećem linku: http://www.mgipu.hr/doc/Natjecaji/1.8.2018.javni.poziv.pdf

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook