Prethodni članak
Sljedeći članak

POZITIVNI TRENDOVI SE NASTAVLJAJU: 50% manje novooboljelih i 44% manje hospitaliziranih u tjedan dana

Na drugom mjestu smo u Hrvatskoj, ispred nas je samo Istarska županija, rekla je Petek


U tijeku je konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Zamjenica župana koja obavlja dužnost načelnika Stožera Jasna Petek izvjestila je da se svi pozitivni trendovi nastavljaju. - U 7 dana imali smo 14 novooboljelih. Jučer su na području županije bila 24 aktivna slučlaja, a 23 osobe u samoizolaciji. Na 100.000 stanovnika imamo 11 novooboljelih, a 24 prije 7 dana, što je pad veći od 50 posto u tjedan dana. Na drugom mjestu smo u Hrvatskoj, ispred nas je samo Istarska županija – rekla je Petek.

U OB Zabok na liječenju je 6 osoba, a jedna na respiratoru. Prošli petak bilo je na bolničkom liječenju 12 COVID pozitivnih pacijenata, dakle pad hospitaliziranih je veći od 44 posto u tjedan dana. Na žalost, imamo 1 preminulu osobu u proteklih 7 dana. Postotak pozitivnih testiova u tjedan dana je 1,4 posto, odnosno 7 pozitivnih na 498 negativnih nalaza.

- Možemo biti zadovoljni ovim trendovima, otvaramo se, organiziraju se manifestacije, nadam se da ćemo odgovornim ponašanjem ove trendove nastaviti – rekla je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook