Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom Martinja, zagorska policija pojačano će nadzirati promet!


Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će od 8. do 12. studenog, pojačano postupati u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja, povodom Martinja koji se obilježava u ponedjeljak 11. studenog. - Aktivnosti će se provoditi planski i koordinirano sa susjednim policijskim upravama na svim glavnijim prometnim pravcima, ali i na svim ostalim cestama - rekli su iz PU krapinsko-zagorske.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Ujedno, tih će datuma i tijekom dana policijski službenici kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.

U cilju preveniranja vožnje te pješačenja pod utjecajem alkohola PU krapinsko-zagorska upućuje apel:

- da se vozači suzdrže od ispijanja alkoholnih pića, odnosno da poštuju prometne propise,

- da se u društvima odrede vozači koji neće konzumirati alkoholna pića i koji će svoje prijatelje sigurno dovesti svojim kućama, ili da se dogovori neka druga vrsta prijevoza (taxi i dr.),

- vozači koji će ipak piti alkoholna pića da se suzdrže od vožnje u takvom stanju jer vožnjom u pijanom stanju ne ugrožavaju samo sebe već i ostale sudionike u prometu (putnike u vozilu, pješake, vozače i putnike u ostalim vozilima itd.),

- savjetujemo pješake da se suzdrže od pješačenja u alkoholiziranom stanju jer i oni isto u takvom stanju ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost.

-isto tako savjetujemo vozače bicikla, te podsjećamo kako su dužni od prvog sumraka do potpunog svanuća imati upaljena na prednjoj strani bicikla jedno bijelo svjetlo, a na stražnjoj strani crveno, dakako isti moraju nositi i reflektirajući prsluk kako bi bili što uočljiviji u prometu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook