Prethodni članak
Sljedeći članak

Povećan proračun Gornje Stubice: Ide se u završetak starih i neke nove važne projekte


Na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice, vijećnici su donijeli prvu izmjenu proračuna za ovu godinu.

Ovim je rebalansom proračun povećan za nešto više od 4 milijuna eura te sada iznosi 12 milijuna 245 tisuća eura.

Izmjenama se pristupilo zbog projekata koji su bili u planu, a sada se ukazala prilika za prijavu na projekte. Tako je napravljena korekcija u projektu izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu, za koju je u proračunu bilo predviđeno 835 tisuća eura, a rebalansom je ta stavka povećana na milijun i 300 tisuća eura, kako bi se projekt završio. – To se odnosi na otkup zemljišta, uređenje ceste i parkirališta oko Spomen hiže. Prijavili smo projekt na natječaj Ministarstva branitelja te se nadamo da će nam sredstva biti odobrena, kako bismo time završili projekt, odnosno dovršili izgradnju i otvorili Spomen hižu – pojasnio je načelnik Jasmin Krizmanić, dodavši kako je trenutno, već po četvrti puta, u tijeku natječaj za radove na Spomen hiži, vezano na sredstva koja su bila osigurana još lani.

Među projektima je i izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Dona. – Rado se o izgradnji cestovne infrastrukture i rasvjete u poslovnoj zoni, što ćemo kandidirati prema natječaju Ministarstva graditeljstva – najavio je načelnik.

Dodao je i da su u rebalasnu predviđena sredstva za rekonstrukciju društvenog doma u Modrovcu te sanaciju klizišta u Dubovcu (Sovići i Pošteki).

Vijeće je donijelo i odluku o kreditnom zaduženju Općine. Kako je pojasnio načelnik, radi se o sredstvima koje Općina treba osigurati, a vezano na sanaciju cesta stradalih u potresu, projekt koji je završen lani sredinom godine. – Projekt je bio financiran sredstvima Fonda solidarnosti, no tu se radi o razlici koja nam nije priznata, obzirom da na nekim dionicama nismo išli samo na vraćanje u prvobitno stanje, nego smo poboljšali stanje, odnosno širili cestu i slično. Ta nam sredstva nisu priznata i njih mora osigurati Općina. Radi se o 300 tisuća eura za što ćemo podići kredit – rekao je načelnik Krizmanić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook