Prethodni članak
Sljedeći članak

Potvrđen deseti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Riječ je o vozaču kamiona iz Varaždina koji je bio u Italiji


U Hrvatskoj je potvrđen i deseti zaražen koronavirusom, potvrdio je na konferenciji Stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš. Riječ je o vozaču kamiona iz Varaždina koji je bio u Italiji. Tamo nije bio u kontaktu s oboljelim ljudima, no preventivno je bio u samoizolaciji te je ipak razvio bolest, prenosi portal Vijesti.hr.

- Još devet uzoraka je u izradi, no nema nekih pokazatelja koji sugeriraju da će uskoro biti novih pozitivnih", rekao je Beroš te dodao da su svi oboljeli u dobrom stanju.

Svi kontakti tog desetog zaraženog bit će stavljani pod nadzor, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Upitan razmatra li se da se u Hrvatskoj proglasi epidemija, Beroš je rekao da se najprije proglašava opasnost od epidemije: "To je administrativna mjera koja omogućuje ministru mobilizaciju radnika i olakšava mu posao. Na vrijeme smo aktivirali Stožer civilne zaštite i da ga nismo aktivirali vjerojatno bi ranije proglasili opasnost", objasnio je ministar zdravstva, prenosi portal Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook