Prethodni članak
Sljedeći članak

Potresna poruka medicinske škole: 'Katarina, zauvijek ćeš nam biti u srcima'


U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer, 9. travnja, oko 20:30 sati, dogodila na državnoj cesti D-8 na predjelu Ratac kod Slanog, smrtno su nastradale dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, javila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Tragično su nastradali brat i sestra - Stjepan (21) i Katarina Đerek (19). pišu 24 sata.

Medicinska škola Dubrovnik oprostila se dirljivom porukom od svoje učenice:

'Sinoć, 9.travnja 2024., izgubljena su dva mlada života, dva svjetla ugašena...

Hodnicima naše škole danas vlada tišina, bol, nevjerica i bespomoćnost. U mislima smo s obitelji učenice Katarine Đerek.

Katarina, u vjeri da nas čuješ, želimo ti reći kako ćeš zauvijek živjeti u našim srcima, pamtit ćemo naše snove i s vremenom, suze će prerasti u osmijeh na spomen tvog imena…

Počivala u miru Božjem!

Posvetili su joj i pjesmu 'Nemoj plakati na grobu mom'.

Nemoj plakati na grobu mom:

Nema me; ne spavam na mjestu tom.

Ja sam tisuću vjetrova s brijega,

I dijamant što svijetli sred snijega.

Ja sam u suncu zreloga ploda

I laka jesenja, kišna voda.

I kad te tiho jutro razbudi,

Ja sam tek onaj uzlet ludi

Najtiših ptica, u kružnom letu.

Laki prah zvjezdani u noćnom svijetu.

Nad grobom ne plači, jer nije kraj.

Nemoj; tamo ne počivam ja.

Mary Elizabeth Frye'

Policija je obavila očevid

Kako navode iz policije, do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno je nastradao 21-godišnji vozač i putnica iz njegovog vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne ozljede.

Tuga u Općini Gradac

- Izražavamo najdublju sućut obitelji, zaista je riječ o dvoje prekrasne dice, dva mlada života - kratko je kazao načelnik Općine Gradac, Matko Burić koji je jutros proglasio tri dana žalosti. Kako neslužbeno doznajemo, u kafićima koji u ovom malom dalmatinskom mjestu rade, utihnula je glazba. Nije bilo predviđenih događanja za iduća tri dana, osim za nedjelju kada je trebao biti buvljak, no tamošnja turistička zajednica je to otkazala. Djevojka je, kako doznajemo, išla u Dubrovnik u srednju školu i brat je u srijedu išao po nju te su bili na putu prema doma. Bila je maturantica, školovala se za medicinsku sestru.

- Dva mlada života u ovako malom mjestu, ne mogu ni opisati kakva je to tuga, strašna tuga. Cijela obitelj je divna - kazao nam je mještanin Gradca.

Općina Gradac proglasila je i Dane žalosti.

'Počivali u miru. Općina Gradac proglašava Dane žalosti na području općine Gradac od 10. travnja do 13. travnja 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek.'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook