Prethodni članak
Sljedeći članak

POTRESNA ispovijest medicinske sestre iz COVID intezivne : "Steže mi se grlo od suza kad me netko s očima punim želje pita kad će napustiti ovaj svijet"

Medicinska sestra koja radi u KB Dubrava na Facebooku je opisala svoj radni dan


Medicinska sestra koja radi na COVID intezivnoj u Kliničkoj bolnici Dubrava podijelila je na Facebook stranici "Medicinske sestre i medicinski tehničari" iskustva kako izgleda njezin radni dan.

Najteže joj je, kaže, kad završi smjena, a njoj se u glavi vrte potresne slike koje je vidjela taj dan.

"Kad te čovjek koji bi mogao poživjeti još koju godinu, očiju punih želje za napustiti ovaj svijet upita : KADA ĆU JA OTIĆI ODAVDE. Napravim se blesava i pitam ga - mislite iz intezivene. NE - kad ću umrijeti, odgovara on. Stavljam ruku na njegova prsa i osjećam pod prstima to struganje, tu bol koja ga proždire iznutra", otvara se medicinska sestra i nastavlja opisivati što proživljava :

"Drugi pacijent se počeo urušavati. dolazim tamo, on potrbuške leži, hvata zrak, grčevito stišće ruke, zadnjim atomima snage moli se,svjestan da ako završi na respiratoru, hoće li se skinuti s njega...", slikovita je ova covid junakinja.

Napominje kako vremena nema ni za predah, a kamoli da razmišlja u kakvoj se situaciji zapravo nalazi. Tek je kasnije "lupe emocije".

Poručuje da je potrebno čuvati jedni druge, "jer to može biti netko vama bitan u životu, pa čak i vi sami".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook