Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTPISANI UGOVORI S UDRUGAMA] Gradonačelnik Gredičak: 'Za njihove programe godišnje izdvajamo desetinu proračuna'

Kroz ovaj su natječaj udruge ukupno ostvarile 470 tisuća kuna potpore


U Oroslavju su jučer potpisani ugovori s udrugama o sufinanciranju njihovih programa prijavljenih na natječaj Grada Oroslavja.

U tu je svrhu Grad iz proračuna ove godine izdvojio 470 tisuća kuna. Najviše, po 90 tisuća kuna, dobili su Kulturno – umjetničko društvo ''Sloboda'' Oroslavje i Udruga ''Petrože'' Krušljevo Selo.  Matica umirovljenika grada Oroslavja dobila je 70 tisuća kuna, dok je Moto klub ''Zagorski orlovi'' ostvario potporu u iznosu od 50 tisuća kuna. Udruga vinara i vinogradara ''Putar'' Oroslavje dobila je 40 tisuća kuna, Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja 35 tisuća kuna, Udruga mladih ''Feniks'' 30 tisuća, a Lovačko društvo ''Kuna'' 20 tisuća kuna. Udruzi za zaštitu i zbrinjavanje životinja ''Egon'' Oroslavje dodijeljeno je 15 tisuća kuna, Udruga hrvatskih branitelja grada Oroslavja dobila je 10 tisuća kuna, jednako kao i Udruga Hrvatska žena Oroslavje, dok je po 5 tisuća kuna dodijeljeno Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP – a KZŽ te Udruzi specijalne jedinice policije Domovinskog rata ''Barun''.

Gradonačelnik Emil Gredičak istaknuo je kako Grad izdvaja skoro desetinu proračuna (izvornih prihoda) za sve udruge u gradu, a ako se tu pribroje i sportske udruge, onda je to iznos od preko 1.300.000 kuna. - Po tome smo među onima koji najviše izdvajaju za projekte i programe civilnog društva. Ako želimo biti moderan i razvijen grad i participirati demokraciju u njenom ispunjenom obliku, moramo uz javni i privatni sektor uvažavati i građansko, civilno društvo i omogućiti im da slobodno i aktivno sudjeluju u svim sferama društvenog djelovanja – rekao je Gredičak, koji je prilikom potpisivanja ugovora s predstavnicima udruga zahvalio svim udrugama na dosadašnjem doprinosu društvenim zbivanjima u gradu, kroz utjecaj na cjelokupni imidž grada, ali i kao sredinu u koju ljudi dolaze i u kojoj žele ostati živjeti.

Zaželio im je i da ostvare sve svoje zacrtane ciljeve kroz prijavljene programe i projekte te ih je pozvao da i nadalje budu aktivni i da rade u interesu članova svojih udruga, svojeg grada i u interesu općeg dobra.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook