Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisani ugovori s predstavnicima bedekovčanskih udruga

Ugovori o financiranju projekata ili programa od interesa za opće dobro u ukupnoj su vrijednosti 158.000,00 kuna


Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban potpisao je s predstavnicima udruga ugovore o financiranju projekata ili programa od interesa za opće dobro u ukupnoj vrijednosti od 158.000,00 kuna. ‘Udruge su pokretač i bogatstvo našeg društva ali i oslonac mnogim ljudima u našoj zajednici. Zbog shvaćanja važnosti udruga kao jednog od pokretača poboljšanja kvalitete života na području Općine Bedekovčina vrlo je važno podržati rad istih kroz razne oblike financijskih ali i nefinancijskih potpora. Cilj Općine Bedekovčina jest povećati učinkovitost i sposobnost udruga i drugih organizacija civilnog društva za provođenje programa/projekata od interesa za opće dobro, a samim time doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva Općine Bedekovčina, kažu u Općini Bedekovčina.


Projekti i programi financiraju se u okviru 5 prioritetnih područja za Općinu Bedekovčina: kultura u kojem su financirani projekti/programi u vrijednosti 50.000,00 kuna, poljoprivreda i gospodarstvo u kojem su financirani projekti/programi u vrijednosti 25.000,00 kuna, promicanje vrijednosti Domovinskog rata u kojem su financirani projekti/programi u vrijednosti 13.000,00 kuna, socijalno uključivanje i integracija te zaštita od nasilja u obitelji u kojem su financirani projekti/programi u vrijednosti 58.000,00 kuna te rad s djecom i mladima u kojem su financirani projekti/programi u vrijednosti 12.000,00 kuna.


Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban čestitao je svima na dobivenim sredstvima te poželio uspjeh u provođenju i realizaciji projekata/programa. Naglasio je važnost udruga za razvoj cjelokupne zajednice, no također je naglasio kako je važno da se udruge financiraju iz više izvora. Naglasio je kako postoji veliki broj natječaja na koje se udruge mogu prijaviti i tako poboljšati svoju učinkovitost te realizirati svoje ideje i ciljeve.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook