Prethodni članak
Sljedeći članak

POTPISANA KOALICIJA: Ivan Hanžek kandidat za gradonačelnika, Valentina Đurek za zamjenicu

Koaliciju čine SDP, HNS, HSU, HSS Stjepan Radić, laburisti i nezavisna lista Nevenke Gregurić


Danas je u Zaboku potpisan koalicijskih sporazum između SDP - a, HNS- a, HSU - a, HSS - a Stjepan Radić, laburista i nezavisne liste Nevenke Gregurić o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Koalicija će podržati kandidaturu Ivana Hanžeka za gradonačelnika te Valentine Đurek za njegovu zamjenicu.

Kako je okupljenima rekao predsjednik zabočkog ogranka SDP - a, Ozren Hanžek, mnogo je velikih projekata ostvareno, a mnogo ih je još u planu poput rekonstrukcije nogostupa u samo centru Zaboka, izgradnja Područne škole u Martinišću, izgradnja onkološke bolnice na Bračaku, izgradnja tribina na igralištu u Dubravi Zabočkoj te mnogi drugi.

Potpisnici koalicije komentirali su i učestale napade HDZ - a i njihovih koalicijskih partnera na rad Gradske uprave. U svojim napadima, kako je rekao Ozren Hanžek, ne iznose nikakve konstruktivne prijedloge ili rješenja, a često pokazuju i kako nemaju pojma kako Grad funkcionira. Predsjednik zabočkog HNS - a, Žarko Ivančić dodao je kako su u vijeću u proteklom sastavu bili i HDZ - ovi vijećnici koji su sva četiri proračuna prihvatili bez većih amandmana i bez ikakvih većih rasprava.

Gradonačelnik Ivan Hanžek također se obratio rekavši kako je siguran da je riječ o pobjedničkoj koaliciji koja se u proteklom mandatu dokazala svojim radom. - Žao mi je što neki konstantno iznose lažne činjenice poput onih da Zabok daje 10 stipendija. Zabok je ove godine dao 10 novih stipendija uz ostale koje konstantno isplaćuje budući da mi dajemo stipendije za vrijeme čitavog školovanja, a ne samo za jednu godinu - objasnio je Hanžek ističući da na negativnu kampanju suprotne strane neće odgovarati na jednak način.

Koaliciji su potporu dali i predsjednik županijskog SDP - a Siniša Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar te njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek - Jambrek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook