Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan ugovor za projekt „Žene za Zagorje 4 – prevencija institucionalizacije”


Dana 22. ožujka 2024. godine ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora za projekte prijavljene na Poziv na dostavu projektnih prijedloga SF.3.4.11.01 Zaželi – prevencija institucionalizacije Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar svečano su uručili 40-ak od ukupno 140 ugovora ukupne vrijednosti 126 milijuna EUR.

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina odobren je projekt „Žene za Zagorje 4 – prevencija institucionalizacije“ ukupne vrijednosti 1.488.000,00 EUR, od čega se 85% sufinancira sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda plus i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projektni partneri su: Udruga invalida rada Krapina, Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko i Općina Radoboj.

Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu 192 osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom. Realizacijom projekta doprinijet će se socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije i osiguravanju prava na život u zajednici korisnika usluge potpore i podrške. Projekt će se provoditi 36 mjeseci na području Grada Krapine, te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Na projektu će se zaposliti 32 osobe koji će raditi u domovima korisnika te im pružati usluge potpore i podrške (organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba). Korisnici će dobiti svaki mjesec paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Potencijalni korisnici moraju se prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa korištenja potpore i podrške koji će biti objavljen na stranicama Gradskog društva Crvenog križa Krapina i stranicama projektnih partnera.

Gradskom društvu Crvenoga križa na još jednom sjajno pripremljenom i odobrenom projektu čestitao je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović koji je naglasio kako je Gradsko društvo jedna od najaktivnijih udruga na području grada.

– Grad Krapina inače pomaže udruge, sa svima njima imamo odličnu suradnju, ali dobra suradnja posebno je izražena kod Gradskog društva koje je zaista jedna od naših najaktivnijih udruga. Priređuju razne akcije, od dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljanja humanitarne pomoći za sugrađane u potrebi i edukacije građana, do osiguravanja raznih događaja te provođenja brojnih drugih akcija i projekata. Stoga im čestitam i zahvaljujem na humanosti koju iskazuju svakim svojim djelovanjem i na svemu što rade za naše građane – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook