Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan ugovor za izgradnju dječjeg vrtića u Mihovljanu, vrijednosti 8,5 mil.kuna, moći će prihvatiti 60 - ero djece

Rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci, a s radovima bi se trebalo započeti za dva tjedna.


Nakon provedenog postupka javne nabave i proteka svih zakonskih rokova, Općina Mihovljan je jučer u prostorijama Općine sklopila Ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje i opremanja dječjeg vrtića u Općini Mihovljan.

Radove će izvoditi tvrtka Mepro d.o.o. iz Varaždina, Kućanska 15, vrijednost radova iznosi 8.504.124,80 kuna s uključenim PDV-om, rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci, a s radovima bi se trebalo započeti za dva tjedna.

Izgradnja dječjeg vrtića u Mihovljanu biti će sufinancirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, Podmjera 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

    

Iznos potpore prema potpisanom ugovoru sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznosi 7.440.000,00 kuna, dok će preostali iznos Općina osigurati kroz kreditno zaduživanje.

Vrtić će se graditi na lokaciji pokraj OŠ Mihovljan, tako da će jednog dana na toj lokaciji biti objedinjeni svi društveno-obrazovni sadržaji.Izgradnjom svog dječjeg vrtića Općina Mihovljan bi osigurala kapacitete za prihvat 60-ero djece u 4 odgojne skupine.

- Ovo je najveći projekt u povijesti naše općine, projekt koji je zalog budućnosti, za generacije koje dolaze. Razvijamo naše mjesto kako bi naši mladi odlučili ostati u našoj općini, pa je tako dječji vrtić, a time i briga za našu djecu i mlade temelj tog razvoja. Kako je izgradnja dječjeg vrtića bila velika želja mojih mještana, pa naravno i mene, mogu reći da nikad nisam sa većom radošću ispunio želju svojim mještanima. Nisam htio ideju dječjeg vrtića koristiti kao obećanje na prošlim izborima, jer nisam bio siguran da ću to obećanje moći i ispuniti. No, evo kao i uvijek pokazalo se da malo pričamo, a puno radimo. Na kraju, želio bih zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem što su omogućili da ovaj projekt postane stvarnost – izjavio je načelnik Zlatko Bartolić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook