Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTPISAN UGOVOR] Kreće rekonstrukcija i dogradnja zlatarskog Dječjeg vrtića

Ugovorena cijena samih radova je 8,4 milijuna kuna bez PDV – a, a opremanje 889 tisuća kuna. Rok za završetak radova je 12 mjeseci


Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek potpisala je danas s direktorom tvrtke MDK Građevinar d.o.o. iz Velikog Trgovišća Krunoslavom Pavlinićem ugovor o rekonstrukciji i dogradnji te opremanju Dječjeg vrtića i jaslica Uzdanica Zlatar. Vrijednost radova iznosi 10.566.675,03 kuna, a vrijednost opreme 889.946,27 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., tip operacije 7.4.1., sa 7,44 milijuna kuna. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.

- Ovo je velika stvar za Grad Zlatar i za djecu, sretni smo i zadovoljni što nakon dugo vremena možemo krenuti u izgradnju jednog tako velikog projekta. Zahvaljujemo Ministarstvu poljoprivrede koje nam je doznačilo sredstva od 7,4 milijuna kuna za izgradnju vrtića. Nakon provedene javne nabave možemo reći da je ugovorena cijena samih radova 8,4 milijuna kuna bez PDV – a, a za opremu potpisujemo ugovor od 889 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo već početkom školske godine 2020./21. moći upisati djecu – rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, dodavši da Zlatar godinama ima problema s prijemom djece u vrtić.

- Sretni smo da je sve više djece i sve više zahtjeva. U ovoj godini više od 50 djece ostalo je na listi čekanja. Gradsko vijeće prepoznalo je važnost ovog projekta te donijelo je odluku da po istim kriterijima sufinaciramo dječje vrtiće van grada Zlatara, kao i čuvaone, kako bi sva djeca s područja našeg grada bila upisana. Tijekom zadnje dvije godine provodimo i projekt 'Rastimo zajedno djeca i grad', kojim sve više sredstava i subvencija izdvajamo za naše najmlađe jer su oni budućnost grada – napomenula je gradonačelnica.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnice Stanko Majdak te ravnateljica Dječjeg vrtića Biserka Žerjavić, koja je rekla da s krajem drugog mjeseca odlazi u mirovinu. – Otvorili smo montažni objekt koji je imao rok trajanja 40 godina, a ja imam 41 godinu staža. Stoga me jako veseli da će biti dograđen vrtić, zbog djece, jer i sada imamo prekapacitirane grupe, a posebno me raduje što će biti zaposlen i stručni suradnik logoped jer ima sve više djece s posebnim potrebama – rekla je Biserka Žerjavić.

Direktor tvrtke Krunoslav Pavlinić zahvalio je na prilici da MDK Građevinar gradi još jedan vrtić. – Naša ekipa će dati sve od sebe da ga napravimo što kvalitetnije u što kraćem roku i da svi dionici budu zadovoljni – rekao je Pavlinić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook