Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO/VIDEO] POTOP U ZAGORJU: 'Potok koji ide uz našu kuću nije reguliran više od 40 godina'


DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena. U to je uključena karlovačka, osječka, kninska, splitska i zagrebačka regiju. Nažalost, ogromna količina padalina danas nije zaobišla ni Zagorje, točnije selo Nebojse, između dviju općina - Desinića i Pregrade.

Sudeći po fotografijama i video snimkama koje su upravo stigle u našu redakciju, obitelj čija se kuća nalazi uz sam potok koji prolazi mjestom, suočava se s pravom agonijom, a o nastaloj šteti da i ne govorimo.

 

 

- Potok koji ide uz našu kuću nije reguliran više od 40 godina. Došle su obilnije padaline, poplavilo mi je sve. Već deset godina tražim da se regulira potok, bio sam kod desinićkog načelnika, on me prebacio na Vodnogospodarsku ispostavu, išao sam u Veliko Trgovišće, izašli su na teren. Rekli su da to treba sanirati, međutim do danas ništa. Ja stalno upozoravam da ćemo svi poplaviti. Ovo danas je strašno. Nama je automobil plivao... Taj potok treba regulaciju, uredno plaćamo čeke, potok je ravan sa zemljom. Nevjerojatno. Ja sam ovdje cijeli svoj život, nekad se to ručno kopalo, nevjerojatno. Ja sam rekao da ću sam platiti da netko izvede radove jer ovo je zaista nevjerojatno. Nitko ništa ne poduzima - rekao je naš sugovornik za Zagorje.com koji ovaj put želi ostati anoniman.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook