Prethodni članak
Sljedeći članak

Poslovno – tehnološki inkubator KZŽ drugi u kategoriji “Doprinos poduzetništvu”

U Novom Vinodolskom u četvrtak su počeli 2. Dani regionalnog razvoja EU fondova i svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim županijskim EU projektima 2021.


U Novom Vinodolskom u četvrtak su počeli 2. Dani regionalnog razvoja EU fondova i svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim županijskim EU projektima 2021. Izbor najboljeg županijskog europskog projekta organizirao je Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Za titulu najboljeg županijskog europskog projekta natjecao se 31 projekt, među kojima 2 iz Krapinsko-zagorske županije i to oba u kategoriji Doprinos poduzetništvu: Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije te ENTER: Entrepreneurship for Employment Zagorske razvojne agencije.

Prema ocjeni stručnog žirija drugu nagradu za najbolji županijski europski projekt u kategoriji Doprinos poduzetništvu osvojio je Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije. Dodjeli nagrada prisustvovali su i župan Željko Kolar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Martina Jantol Županić i voditeljica Inkubatora Romana Kerep. Župan Kolar ovom je prilikom istaknuo kako ovo priznanje predstavlja još jedan dokaz da je Krapinsko-zagorska županija uvijek među najboljima te da kontinuirano radi odlične projekte.

- Kroz pripremu Razvojnog sporazuma pripremili smo šest-sedam razvojnih projekata koji bi trebali promijeniti sliku županije, a to je prije svega zdravstveni turizam kao i projekti koje smo pripremili. Već sada imamo izdane građevinske dozvole i za dogradnju Specijalne bolnice Krapinske Toplice kao centar za liječenje srca i mozga i projekat Stubičkih Toplica. Tu je i Znanstveno-edukacijski centar ZEZ u Stubičkom Golubovcu i vjerujem da će ta tri projekta nekako prevladavati u sljedećem razdoblju koje je pred nama – poručio je župan Kolar te istaknuo kako bi za realizaciju projekata bilo dobro da su kriteriji za povlačenje sredstava iz financijske omotnice i mehanizma za otpornost već poznati i javno objavljeni.

U sklopu programa održano je i proglašenje najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. U finalnom izboru bila su dva grada s područja Krapinsko-zagorske županije: Grad Klanjec u kategoriji Najveći napredak u životu i Grad Krapina u kategoriji Gospodarstvo – veliki grad, koji su primili priznanja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook