Prethodni članak
Sljedeći članak

Posljednji ispraćaj britanske kraljice – ide i Milanović


Sve je spremno za sprovod kraljice Elizabete II, prvi državni pogreb u Velikoj Britaniji od smrti Winstona Churchilla. Kraljevi, predsjednici i premijeri većine država svijeta stigli su u London kako bi sudjelovali na pogrebu, piše HRT.

Svjetski čelnici, političari, javne osobe i članovi europskih kraljevskih obitelji, zajedno s više od 500 uglednika iz cijelog svijeta, dolaze danas u London, piše index.hr

Službeni popis uzvanika nije objavljen, ali dio imena je već poznat. Na sprovod dolazi američki predsjednik Joe Biden, kao i predsjednik Brazila Jair Bolsonaro i južnokorejski predsjednik Yoon Suk Yeol. Stiže i francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. U Londonu će biti i Zoran Milanović.

Kineski potpredsjednik Wang Qishan također će prisustvovati sprovodu, a očekuju se i čelnici većine bivših britanskih kolonija.

Japanski car Naruhito i carica Masako otputovat će na sprovod, a pridružit će im se i članovi nekoliko kraljevskih obitelji iz Europe.

Predstavnici Sirije, Venezuele i Afganistana nisu pozvani, dok su iz Sjeverne Koreje i Nikaragve pozivi upućeni samo veleposlanicima.

U Londonu se neće pojaviti ni čelnici i dužnosnici iz Rusije, Bjelorusije i Mjanmara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook