Prethodni članak
Sljedeći članak

Posavec: 'Zaštitom slobode izražavanja i izvještavanja ne štite se samo mediji i novinari, već i prava građana'


Povodom Svjetskog dana slobode medija međimurski župan Matija Posavec tom je prilikom novinarima i urednicima uputio par riječi koje prenosimo u nastavku.

'Poštovani novinari i urednici, na Svjetski dan slobode medija zahvaljujemo vam na zalaganju i naporima koje svakodnevno ulažete kako bi informacije stigle do svih građana, uz želju da pri obavljanju svojih profesionalnih zadaća ne nailazite na prepreke i nerazumijevanje.
U svakoj uređenoj zajednici novinarstvo je javno dobro, a sloboda misli i pristup informacijama zajamčena je i Ustavom Republike Hrvatske. Riječ je o civilizacijskom dosegu našega doba sadržanom i u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima donesenoj prije više od 75 godina koja je i dalje ključni prioritet i u smjernicama Europske unije u tom području. U Međimurskoj županiji uvijek ćete nailaziti na podršku u ostvarenju svojih profesionalnih prava.
Živimo u izazovnim vremenima u kojima na barijere nailaze i novinari, zato vam izražavamo podršku u duhu želje za očuvanjem neovisnih, pluralističkih medija na našem području čime osnažujemo vlastito društvo. Zaštitom slobode izražavanja i izvještavanja ne štite se samo mediji i novinari, već i prava građana.'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook