Prethodni članak
Sljedeći članak

Poruka oca ubijenog mladića: Luka mu je bilo ime, kao sigurna luka, luka ljubavi...


Osumnjičenom za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića, 31-godišnjem Anti Rušiću, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

"Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 22-godišnjaka i on je noćas predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega se podnosi prijava nadležnom županijskom odvjetniku u Splitu", rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako se doznaje, Rušić se branio šutnjom, a sudit će mu se za obično ubojstvo, za koje zakon propisuje kaznu od 5 do 20 godina zatvora. Ni policija ni DORH nisu iz prikupljenih dokaza ovaj slučaj definirali kao teško ubojstvo iz koristoljublja, piše Index.

Lukin otac: Toliko koliko smo ga svi voljeli, to srce je je toliko i voljelo nas...

Cijele Plokite, a pogotovo Siromašna četvrt, tuguju nakon ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića. Svijeće su zapaljene uz njegovu fotografiju podno Torcidinog murala.

Lukin otac na Facebooku se oprostio od sina dirljivom porukom.

"Jednog lijepog dana Katija i Toni su spojili srca i silno se zavoljeli, od tog zajedničkog srca stvorili su srce koje je veliko kao kuća, ma šta kuća, veliko kao svemir, i svemir je malen za to srce. To je srce u kojem je bilo mjesta za sve.

Toliko koliko smo ga svi voljeli, to srce je je toliko i voljelo nas. To srce je kucalo u predivnom tijelu našeg predivnog djeteta. Luka mu je bilo ime, kao sigurna luka za sve, kao luka mira, ljubavi, mirisa, molitve...

Što je bitno i najbitnije kao luka jednostavnosti, luka u kojoj si mogao biti samo privezan konopima za obalu i ništa, ništa zboriti ni riječi izustiti, njegov osmijeh je sve rekao. Veliko njegovo srce će zauvijek biti tu među nama. Kako je Oliver pjevao: Trag u beskraju, to je taj trag, neizbrisivi trag koji je ostavio za sobom. Hvala vam svima od srca za sve lijepe riječi, misli, podrške, molitve, suze, zagrljaje, pomoći...", napisao je Lukin otac.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook