Prethodni članak
Sljedeći članak

Popodne stižu upute Nacionalnog stožera za vjenčanja, sprovode, igrališta, zadržavanje na javnim mjestima

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su pripremljene još četiri odluke Stožera koje se tiču mjera prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, pogreba i stavljanje izvan uporabe dječjih i sportskih igrališta te odluke o zadržavanju na javnim mjestima


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su pripremljene još četiri odluke Stožera koje se tiču mjera prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, pogreba i stavljanje izvan uporabe dječjih i sportskih igrališta te odluke o zadržavanju na javnim mjestima.

- Proširuje se po pitanju pogreba mjera s najuže obitelji na obitelj, nema konkretnog ograničenja broja. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga.

Prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva krug osoba koje mogu biti nazočne obredu se širi s najuže obitelji na obitelj i svjedoke i to se također mora provoditi uz pridržavanje mjera HZJZ-a.

Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje ostaje na snazi. Donijet ćemo odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja igrališta. Sve će biti jasno iz uputa - kazao je Božinović, prenosi Jutarnji list.

Upute za navedeno od strane Nacionalnog stožera stići će popodne, rečeno je na presici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook