Prethodni članak
Sljedeći članak

Pooštravaju se mjere u Zagrebu: Maske obavezne i na otvorenim prostorima


Danas su u Hrvatskoj zabilježena su 2623 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od toga u Zagrebu je 451 novooboljelih.Trenutno su u Zagrebu 1624 aktivna slučaja.

Aktivacija komunalnih redara
Danas je na sjednici Stožera doneseno dva paketa mjera. Prvi je aktiviranje velikog broja ljudi koji će se baviti preventivnim i kontrole provedbe mjera. Radi se o aktivaciji 345 djelatnika. Radi se o komunalnim redarima. To podrazumijeva poštivanje mjera u Zagrebu i uputa HZJZ-a i to obaveznog nošenja maski i poštivanje udaljenosti i zabranu boravaka u zatvorenim prostorima kafića.

Daje se naputak kontrolorima karata u tramvaju da se angažiraju u nadzoru provedba mjera u tramvaju i upozoravanju putnika na pravilno nošenje maski i korištenje dezinfekcijskih sredstava. Angažirat će se postrojbe Civilne zaštite koji će se pridružiti svim mobiliziranim djelatnicima na vrijeme od dva tjedna.

Pooštrene su mjere. O njima je izvijestio Zvonimir Šostar.

Nove mjere u Zagrebu
Nove mjere su:

Obavezno korištenje maske u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja.

Obaveza nošenja maski i na svim otvorenim prostorima.

“Nema izuzetaka. Do sada je bilo ako se ne može držati razmak. Sada je svugdje na otvorenom prostoru”, pojasnio je Šostar. Upitan je što s ljudima koji sjede na terasama kafića. “I oni, kad piju mogu maknuti masku, a onda je odmah vratiti”, pojasio je Šostar, prenosi  N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook