Prethodni članak
Sljedeći članak

Ponovno nam stiže topli saharski zrak. Kada možemo očekivati znatne količine pijeska?


Duboka ciklona stacionira nad Atlantikom zapadno od Irske i prostire se do Sredozemnog mora. Nalazimo se na prednjoj strani ciklone, a visinsko strujanje je jugozapadno te se nastavlja pritjecanje toplog suhog saharskog zraka, piše N1.

Nad zapadnu Europu saharski zrak donosi znatne količine pijeska koji će se do kraja vikenda proširiti od Španjolske do Finske, a početkom idućeg tjedna zamutiti i atmosferu nad našim krajevima.

Danas će biti sunčano i toplo uz slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu poslijepodne pojačan maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 28, a na Jadranu oko 24°C.

Sutra u nedjelju vrijeme će biti sunčano i iznimno toplo. U kotlinama Like i Gorskog kotara ujutro je moguća kratkotrajna magla. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti oko 10, na Jadranu 14. Najviše dnevene temperature u unutrašnjosti do 31°C. A na Jadranu oko 25.

Naoblačenje sa zapada povezano uz prolaz fronte sjevernije od naših krajeva uz malu vjerojatnost za pokoji pljusak i grmljavinu očekujemo sredinom tjedna. U utorak i srijedu neka vas ne iznenadi kiša koja će ponovo biti žute boje. Prolaz oslabljene fronte pratit će i manji pad temperature zraka koje će za tri do pet stupnjeva biti niže od današnjih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook